查看: 20983|回復: 391
打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

十八歲的約定

主角:林依晨(夏曉彤)+施易男(何帆)
何帆,是一個天才型調酒師,帥氣的外型加上美感與創意兼具的調酒技術,不但成了各大媒體的注目焦點,也成了高校極欲網羅的名師對象,為了早日開一間屬於自己的夢想酒吧,何帆接受了校董的資助,並答應前往高校任職作為交換條件。許多老師的嫉妒吃味,以冷漠來回應何帆,不過,一向獨來獨往,又不善交際的何帆,第一天就跟學生犯衝,尤其班上的一名女學生∼曉彤,兩人不但一來就槓上,而且彼此都留下非常惡劣的印象。但是在日積月累之下,曉彤第一次感覺她對老師的仰慕已經不是單純的敬仰,而是有了另外一種男女之間的感情產生,這讓何帆不知如何是好,但又不忍心丟下她不管。
簡評:呢套係依晨第一套偶像劇,當時只有18歲既佢,呢套劇一出就人氣急升。呢套劇當然唔會好似近期咁hit既惡作劇之吻咁好笑啦,但想睇下只有十八歲,面上仲帶點稚氣,但演技一d都唔似新人既林依晨有咩出人意表既演出,呢套劇都值得一睇。

我的秘密花園I

主角:林依晨(范小敏)+張天霖(黃耀輝)
大綱太長了,大家去官網睇啦∼
http://www.chinatv.com.tw/ctv_entertainment/entertainment_1/43_1.php
簡評:係呢套劇入面,大家會見到林依晨既另一面,一個潑辣,率直,有d自戀既女仔,同十八歲的約定入面單純既曉彤完全係兩個人,大家萬萬都想唔到,慢熱,唔多講野既林依晨,竟然可以潑辣成咁...我開始睇果陣呆晒...呢套劇既結局係偶像劇入面少有既悲劇結局,不過就為第2集埋下出人意表既伏線。

七年級生

主角:林熙蕾(郝靜)(第一女主角)、林依晨(吳雅麗)(第二女主角)
官網死了
簡評:呢套劇戲份最多既唔係林依晨,但佢既演出一d都唔差,佢為左呢套劇,跌到手手腳腳都瘀晒,而且套戲出街之後,最多人討論既係佢而唔係林熙蕾。呢套劇純粹係講教練同學生之間點樣建立深厚既感情,如果淨係想睇愛情

評分

參與人數 1樂點 +29 收起 理由
佐佐木太原 + 29 本來應該加30的 不過下次希望你不要分 ...

查看全部評分

回復

原帖由 j32738 於 14-1-2008 20:04 發表

點解會似.......
係射鵰入面搵既?
講開漫畫,超好笑,好睇
有好多對白同劇集內容完全一樣............

岩岩記起中化要睇小說類既書
跟住原來可以睇射鵰
超正呀!!!!!!!!!!

你未睇過?= =我都幾乎背桶了...
咁呢套射鵰佢想跟反原著拍咁咪一樣,...
回復 支持 反對

唔好意思,之前收錯風
射鵰尋日先殺青
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 14-1-2008 14:19 發表
剛上傳了一張黃蓉的油畫
其實已經有了很久了,可是忘了上傳到這裡
我也忘了在哪裡找到的
還有其他角色的,如果想要的話我可以去找一找

真的超像林依晨!!
而且很美

點解會似.......
係射鵰入面搵既?
講開漫畫,超好笑,好睇
有好多對白同劇集內容完全一樣............

岩岩記起中化要睇小說類既書
跟住原來可以睇射鵰
超正呀!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

剛上傳了一張黃蓉的油畫
其實已經有了很久了,可是忘了上傳到這裡
我也忘了在哪裡找到的
還有其他角色的,如果想要的話我可以去找一找

真的超像林依晨!!
而且很美
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 13-1-2008 17:59 發表

d造型同漫畫一樣既囧

之前果d雪山無睇過..靜係睇過最近果套...
為求迫真d所以造型都會跟漫畫一樣吧...天外都係的說= ="
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 13-1-2008 00:43 發表
麻煩改改標題,
惡吻動畫化了-.-
http://itakiss-anime.jp/index.htm
http://tadakaoru.com/page_news_01.htm
不過又好像不太關這區事囧

d造型同漫畫一樣既囧
回復 支持 反對

麻煩改改標題,
惡吻動畫化了-.-
http://itakiss-anime.jp/index.htm
http://tadakaoru.com/page_news_01.htm
不過又好像不太關這區事囧
回復 支持 反對

乜有兩套雪山飛狐咩?

金既只係睇過神鵰+雪山+笑傲

同埋唔好離題~
回復 支持 反對

原帖由 捕風 於 12-1-2008 16:25 發表

都算係小小的金迷= =
我反而無睇過碧血劍笑傲江湖果d戲..神鵰射雕倚天書劍等都看過2個版本
都很熟了...其次是雪山,鹿鼎記..其他的都沒看過...
其實我都很愛看武俠愛情小說-.-

呀.....我仲有睇王三日果套雪山~.~
回復 支持 反對