查看: 5696|回復: 51
打印 上一主題 下一主題
收起左側

劍士/聖劍士/劍聖討論區

大跳唔係咁家= =
係←↓ ←↑ ←↓先岩= =2個2個一起按,要按好快,= =
我太屎按到拍拍聲先做到
唔只呢個
你唔中意出呢種可以出
← ←↑ ←↓但係←↓ ←↑ ←↓易d好似
摔埋=←↓ ←↑ ←↓+←z,查實←+z先係摔,你想空摔姐係↑←←←+z,果d←←z係有時得,但係好易會比左沖沖打= =
大跳摔真係好正下,一跳便跳左埋人地到重摔埋佢,人地可以話係看唔到你點走埋佢到= =
不過係山谷右下真係唔好用= =我有一次一跳,跳左落街= =因為我忘了按←+z(囧)
開頭大跳唔洗按←↓住,你試下按←↓ ←↑先,如果得ga,佢係會遠過←↑ ←↑好多
同埋用巨劍or拉3按←↓ ←↑,超遠= =,係練習可以由個公仔,跳到go左下右小小,
拉3大跳好鬼快,快過人地,可以話係閃= =一按便閃埋人地到,超快,只係看到空中沖果d影= =有人會城日出唔到大跳,係因為佢←↓之後,要↑左先可以←,但又要2個按,因此要你地自己練下先得,唔知有沒人看曬呢--?有唔好唔好x我,我new手一名
回復 支持 反對

原帖由 vw01 於 2007-4-10 19:24 發表

這好像跟鍵盤有關係, 我的舊鍵盤都按不到大跳, 按←↓ ←↑都只會向前跳高
換了一個靈敏度較高的鍵盤後大跳十分輕易便用出來了....

但係我唔換鍵盤一樣係出到,我係人地家又係咁按,一樣出到,返到屋企按,又係出到
向前跳高係因為你按錯or太慢,我話左你地按←↓ ←↑會好易變左沖完先跳,佢係←↓左之後
跳起左先開始沖
回復 支持 反對

話說我某日唔知做咩出到係地下滑住的大飄(勁似日飄)
飄完出埋2技=超型,出一技頭3下一樣可以滑住出
重有招(唔知叫咩好),我叫佢向右出技向左滑= =
按法:左左 (向右大飄+出技),大飄係用我個按法,按完+出左技便出住技向後滑= =
勁似日飄果只我只係右做到= =左我只係做到正常的大飄
回復 支持 反對