打印 上一主題 下一主題
收起左側

GUNDAM SEED / GUNDAM SEED DESTINY討論區

原帖由 ANDY5202005 於 2006-10-20 07:58 發表
=.=死人路人真..打爆我部freedom=.=
其實基拉讓佢姐...路人真佢咁串...遲d佢咪係比人爆(我係百份百的基拉迷^^)

脈衝係可以打爆freedom
不論tv or ps2
shinn無錯,錯只是福田
不要將所有錯賴在shinn
原帖由 ANDY5202005 於 2006-10-22 11:31 發表
一個字賤...我最唔鐘意人地出予招...比我一野插爆佢呀...基拉太好人啦(^^羞...........)

什麼芧招
技術黎
浮游炮仲屈機啦

回復 支持 反對

真d戰鬥方式好絕
不過戰鬥當然唔同你講同情啦
所以真嬴是應該的
事實上,脈脈的確夠freedom打
仲卓卓有餘tim
回復 支持 反對

原帖由 LdiOgiVtaEl 於 2006-11-17 22:00 發表
係基拉讓真...
因為基拉從來唔會打人"嫁"駛倉(因為佢唔想殺人),只係令敵人冇晒戰鬥力,如:爆頭同手,腳
而真就知道左呢一點
再加埋換裝既戰術
最後基拉就無奈地戰敗左..

耕田啦
唔洗讓佢都係輸
im劍形爆seed狂格
唔死至難
回復 支持 反對

原帖由 ChiT﹏” 於 2006-11-22 14:19 發表
如果freedom每次射到秒住個艙,都有可能win∼

如果鐵球每次射中個艙都嬴啦
你講曬啦

睇左sp3
分析到shinn用腦用得好緊要
飛盾,射盾,利用反射,中左freedom
換機前爆部飛機比freedom
再用重劍+推進 mix   突格

唔嬴的話,基拉無法推翻"我是神"的說法
回復 支持 反對

原帖由 kindsan 於 2006-11-22 20:58 發表
我記得freedom爆o左之後...官網(好似)話freedom o個陣因為大戰導致的核"泄流"因而得番3成攻力......所以比真打爆好正常
如果基拉射艙...以基拉個準確度...真好難唔死...
p.s.真佢用把重劍插過去... ...

You're jokin', you're jokin'
I can't believe my ears
gsd部freedom係重整
你邊度官網聽返黎
仲有freedom 把劍點檔
檔到既,基拉都唔會用盾檔啦
重劍比一般劍威力高好多
有打機都知啦
爆seed,n格,補槍,差唔多400血
回復 支持 反對

原帖由 鏗~ 於 2006-11-25 16:15 發表

我唔想話你...但你真係偏幫基拉...
無錯...係GS整FREEDOM出黎個陣,拉克絲有提過,FREEDOM係安左干擾器的
不過那是中子干擾調解器
中子干擾器係係祖羅斯7號比地球軍用核彈炸左之後,先放晒落地球,防止悲劇再 ...

同意以上
im劍格絕對有能力打嬴freedom
基拉神樣無視化
回復 支持 反對

原帖由 池少~ 於 2006-12-8 14:35 發表
無咩所謂 路人真win左又點 代表d咩?
基拉唔夠路人真打?
freedom唔夠impules抽? <----唔知路人真部機既中文名...又唔知有冇串錯
講落去都係無意義 都係講番其他劇情啦-,-

無知,用w名言
世上沒有最強的Gundam,只有最強都機師
seed-d劇情真的想死
劇情可算是垃圾
seed還好
但seed d帶出來的意念就是
中立國製冰器推動戰爭是正確,奧布沒有錯

什麼理念,來一個正義必勝ending,惡搞也有個限度吧
shinn沒有錯,奧布根本就錯,秘密製冰器,說中立,推動戰爭,令shinn家人死於戰難中
令shinn先討厭奧布,基拉一句和平,奧布無罪,掂爆啦
回復 支持 反對