樂古Nakuz

標題: 無王管? [打印本頁]

作者: Hellkite    時間: 22-4-2011 23:26
標題: 無王管?
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4141587
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4115870
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4116164
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4117319
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4129798
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4134456
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4140521

近來不少Online Game結束營運
不少版塊亦失去會員討論 管理層亦撤走人手(?)
結果出現「無王管」情況
事件並非單一 犯事會員也不止是新註冊的幣商
更有樂古長老蓄意犯規 而懲罰亦過輕
300多個無意義的回覆 只扣600樂點 相當於300分
每回1帖 +1樂點及+1回帖數 即積分+1 結果該等會員亦有積分進帳

其實會否考慮關掉這些版塊比較好 最少減低會員違規情況
作者: godoslaw    時間: 23-4-2011 23:27
但係有d版係冇版關@@發表的內容亦不是完全一樣的答法
作者: Hellkite    時間: 23-4-2011 23:29
但係有d版係冇版關@@發表的內容亦不是完全一樣的答法
godoslaw 發表於 23-4-2011 23:27

我諗唔需要個個版都要有版規先識得點做

好多論壇其實都默認左一d規則

比如:
洗版 連帖 無意義內容 粗口
作者: godoslaw    時間: 23-4-2011 23:35
我諗唔需要個個版都要有版規先識得點做

好多論壇其實都默認左一d規則

比如:
洗版 連帖 無意義內容 粗口 ...
Hellkite 發表於 23-4-2011 23:29

無意義內容 的大量回帖 才會導致洗版的情況出現, 同埋你又知我全部都係無意義內容@@?
如果我0晨 3點去 一般圖片/聊天廣場/熱門短片 等區域 進行  回覆主題 這個動作,導致一整頁都係我個名,咁你都可以cap圖投訴我啦?
作者: Hellkite    時間: 23-4-2011 23:36
無意義內容 的大量回帖 才會導致洗版的情況出現, 同埋你又知我全部都係無意義內容@@?
如果我0晨 3點去 一 ...
godoslaw 發表於 23-4-2011 23:35

連商業宣傳都回一大堆
一睇就知有心定無意
:)
作者: godoslaw    時間: 23-4-2011 23:39
連商業宣傳都回一大堆
一睇就知有心定無意
Hellkite 發表於 23-4-2011 23:36

商業廣告有幾多丫=.=" 最重要係管理好d版先係最重要=_=" 汁左果d game就成個block左去啦@@
作者: Hellkite    時間: 23-4-2011 23:41
商業廣告有幾多丫=.=" 最重要係管理好d版先係最重要=_=" 汁左果d game就成個block左去啦@@ ...
godoslaw 發表於 23-4-2011 23:39

果度冇十個都有八個啦
仲有我想講唔係單一事件

我又冇咁得閒去晒全部區
一定有漏網之魚
作者: godoslaw    時間: 23-4-2011 23:43
果度冇十個都有八個啦
仲有我想講唔係單一事件

我又冇咁得閒去晒全部區
一定有漏網之魚 ...
Hellkite 發表於 23-4-2011 23:41

如果你去多幾個區,仲多發現呀@@" 會發現多5-6個 會員tim呀
作者: Hellkite    時間: 23-4-2011 23:56
如果你去多幾個區,仲多發現呀@@" 會發現多5-6個 會員tim呀
godoslaw 發表於 23-4-2011 23:43

佢地未好似你出位到做每日之星:sleepy:

所以我先會開呢個帖
作者: godoslaw    時間: 23-4-2011 23:58
佢地未好似你出位到做每日之星

所以我先會開呢個帖
Hellkite 發表於 23-4-2011 23:56

你都好勁呀,睇晒版規先回覆,巨商版每半個鍾只可回19個帖,你岩岩就19個=]
作者: Hellkite    時間: 23-4-2011 23:59
你都好勁呀,睇晒版規先回覆,巨商版每半個鍾只可回19個帖,你岩岩就19個=]
godoslaw 發表於 23-4-2011 23:58

入鄉隨俗
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 00:00
入鄉隨俗
Hellkite 發表於 23-4-2011 23:59

我系果個版生存咁耐都係岩岩先睇到=]
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 20:11
有 口 話 人 無 口 話 自 己 ?!
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 22:49
有 口 話 人 無 口 話 自 己 ?!
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 20:11

你講緊邊個先@@?
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 23:04
你講緊邊個先@@?
godoslaw 發表於 24-4-2011 22:49

投 訴 緊 果 個 ?!
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 23:06
投 訴 緊 果 個 ?!
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 23:04

即係佢 Hellkite ?
    佢有咩證據比你搵到呀@@?
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 23:18
即係佢 Hellkite ?
    佢有咩證據比你搵到呀@@?
godoslaw 發表於 24-4-2011 23:06

你 去 彩 虹 聊 天 區 慢 慢 睇 .
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 23:21
你 去 彩 虹 聊 天 區 慢 慢 睇 .
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 23:18

不過你最好CAP出黎投訴啦 或比LINK出樓數=]
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 23:30
不過你最好CAP出黎投訴啦 或比LINK出樓數=]
godoslaw 發表於 24-4-2011 23:21

吾 喇 .
人 地 果 度 列 明 無 任 何 限 制 .
即 使 點 呃 你 都 吹 佢 吾 漲 .
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 23:36
吾 喇 .
人 地 果 度 列 明 無 任 何 限 制 .
即 使 點 呃 你 都 吹 佢 吾 漲 . ...
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 23:30

我唔理我就係要投訴一下=.="
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 23:41
我唔理我就係要投訴一下=.="
godoslaw 發表於 24-4-2011 23:36

人 地 呃 既 次 數 仲 可 能 多 過 佢 投 訴 D 人 .
希 望 你 成 功
作者: godoslaw    時間: 24-4-2011 23:42
人 地 呃 既 次 數 仲 可 能 多 過 佢 投 訴 D 人 .
希 望 你 成 功
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 23:41

彩虹版如果唔成功,我去E度既投訴區 投訴埋果2個版主=="
作者: H20_希古恩    時間: 24-4-2011 23:59
彩虹版如果唔成功,我去E度既投訴區 投訴埋果2個版主=="
godoslaw 發表於 24-4-2011 23:42

2 個 版 主 應 該 無 做 錯 了 吧 ?!
只 是 有 點 會 員 過 了 火 而 已 .
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 00:00
2 個 版 主 應 該 無 做 錯 了 吧 ?!
只 是 有 點 會 員 過 了 火 而 已 .
H20_希古恩 發表於 24-4-2011 23:59

如果佢地今次唔處理就做錯了吧,咁我就可以投訴的說=]
作者: H20_希古恩    時間: 25-4-2011 09:21
感謝你熱心幫忙!
原來樓主講得真係岩,真係冇王管的。

老老實實,
我肯認洗左幾個版,但係原來 ...
走到最後 發表於 25-4-2011 01:55

甘 人 地 果 度 列 明 無 限 制 .
你 都 無 符 架 , 投 訴 又 吾 夠 証 據 .
呢 個 版 仲 有 好 多 人 洗 tim ...
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 10:24
感謝你熱心幫忙!
原來樓主講得真係岩,真係冇王管的。

老老實實,
我肯認洗左幾個版,但係原來 ...
走到最後 發表於 25-4-2011 01:55

入投訴區投訴啦=]
作者: lyle123    時間: 25-4-2011 12:43
冇版主的地方是呃帖者必到之地(!?)
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 14:31
冇版主的地方是呃帖者必到之地(!?)
lyle123 發表於 25-4-2011 12:43

都可以話係...因為冇乜人去果d地方,就算去都係想呃帖果d人先去.. 不過有d 主版冇顯示到既版主@@要小心@@"
作者: lyle123    時間: 25-4-2011 14:55
都可以話係...因為冇乜人去果d地方,就算去都係想呃帖果d人先去.. 不過有d 主版冇顯示到既版主@@要小心@@" ...
godoslaw 發表於 25-4-2011 14:31

成日都見到狂洗版@@
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 15:33
成日都見到狂洗版@@
lyle123 發表於 25-4-2011 14:55

好正常丫==" 不過樓主專系有王管既地方呃post先勁@@
作者: lyle123    時間: 25-4-2011 16:22
回復 31# godoslaw

所以佢日日都做第一
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 21:08
樓主真係講得好岩啊,
真係無王管嫁原來
走到最後 發表於 25-4-2011 16:50

據說對方認罪已扣100樂點=.=" 100樂點好似少左d =__=
作者: kit06    時間: 25-4-2011 21:36
據說對方認罪已扣100樂點=.=" 100樂點好似少左d =__=
godoslaw 發表於 25-4-2011 21:08

我會留意該會員近日的行為, 如果沒有改善
我會向管理層請示作出處分

相反, 我希望其他會員不要針對它, 給他個可以反省改過的機會
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 22:44
我會留意該會員近日的行為, 如果沒有改善
我會向管理層請示作出處分

相反, 我希望其他會員不要針 ...
kit06 發表於 25-4-2011 21:36

不過我知道他跟 貴版的另一位版主 是巨商的朋友@@? 我亦知道他加樂點的情況也好像多了一點.
還有他最近有放過樂點給人的現象? 我前天看到他還有16xx 樂點,今天只有7xx? 難道他已預計會被扣樂點預先放出去? 希望我的想法是多疑的吧~
作者: kit06    時間: 25-4-2011 23:04
不過我知道他跟 貴版的另一位版主 是巨商的朋友@@? 我亦知道他加樂點的情況也好像多了一點.
還有他最近有放過樂點給人的現象? 我前天看到他還有16xx 樂點,今天只有7xx? 難道他已預計會被扣樂點預先放出去? 希望我的想法是多疑的吧~
godoslaw 發表於 25-4-2011 22:44

我逐一解為你解答

1.據我所知, 他們都是巨商玩家, 另一位版主請休假中, 而這次事件是由本人負責
2.樂點獎勵是由於他積極參與活動所爭取得到的, 我們的評分獎勵有指引和記錄隨時可以查核, 至於樂點的使用是屬於該會員的自由
3.樂點本身是可轉帳交易的, 但會員要自行承擔交易風險
4.不排除他最近有轉帳過, 但這不會影響處分, 所以無須多疑
作者: godoslaw    時間: 25-4-2011 23:26
我逐一解為你解答

1.據我所知, 他們都是巨商玩家, 另一位版主請休假中, 而這次事件是由本人負責
2. ...
kit06 發表於 25-4-2011 23:04

你也充分解釋,我也沒有再好質疑的了地方了.

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2