樂古Nakuz

標題: 邪惡家族★◇冰雪の戀◆☆在今個暑假為你送上冰涼戀意♥ [打印本頁]

作者: qoo12345678    時間: 19-12-2010 17:18
標題: 邪惡家族★◇冰雪の戀◆☆在今個暑假為你送上冰涼戀意♥

http://C:\\Users\\Wing\\Documents

★◇冰雪の戀◆☆

------------------*家族資料の分隔線*----------------------------

家族全名:★◇冰雪の戀◆☆     
     ❆家族成立日:2009年12月初
     ❆家族等級:5Lv
     ❆家族類別:邪惡型

家族族長:冰淇淋﹌wing  
         副族長:JM  
                  :南瓜妹

----------------------招生條件の分隔線*-----------------------------

我地的收生要求≧v≦:
                                 __唔限Lv
                                 __長上線~(意思係...最好每天都上到線^^)
                                 __盡你嘅能力多做家任~
                                 __分身均收~(意思係...若果你呢個分身想入,
                                                   就一定要長上呢個分身)
                                 __帶升用的BB,昆九,洗頻狗,專門搶怪,
                                    亂退族和專門惹事的人本族以上全不收~
                                    (↑請各位注意以上事項,謝~↑)

---------------------------*族規の分隔線*----------------------------

家族族規:
           1)要專重其他所有的族員,不可以惡意言罵/詛咒族長/任何族員
              (都包括別族的人)
           2)本族沒有帶升服務,族員不可向別唔願意的族員提出帶升的要求(<自願除外)
             但係在活動中勝出的獎金則可以換帶升...(唔包b=.=)
           3)在族員進行日任/其他任時,如遇上困難,可以叫族長/別族員協助
              幫打/協助帶去蛋糕王國解任~
           (但別族員有權say:NO)
           4)要尊重同埋要愛護任何的族員,凡事都要有禮貌喔~_~
           5)不可亂洗族頻~
           6)身為本族族員不可欺騙/欺負任何族員和別族的人
           7)要定期做家任+上線(唔好長期潛水喔~~)

★不過如果有咩事發生左,最好就第一時間告訴族長/副族/你在呢個家族信得過的其他族員商量~

----------------------------*口號の分隔線*--------------------------        
家族口號:
      5LV家族冰雪の戀誠招長上線、多做家任同不惹事的你~
      冰雪の戀帶給你溫暖,無論怎樣都在你身邊,全部溫暖都在冰雪の戀.冰雪の戀給你幸福,
      冰雪の戀一世等你,一世陪著你~~~                    
                                                              創作人: 冰淇淋﹌wing, JM

--------------------------*家族族相の分隔線*-------------------------

蛋糕王國1:

櫻樹湖(第1張):

櫻樹湖(第2張):

旁白:冇錯!我地就係空梯家族!!!XD

艾城王宮頂部:

莫爾根橋:

黑月城頂部:

邪惡家族房間:

(旁白:族相令唔令呢XD?)

------------------*族人介紹の分隔線@@*--------------------------
(*注意啦><~以下排名係不分先後架~~~)

冰淇淋﹋wing:
                                  我~只係一杯雲呢拿+朱古力+哈密瓜
                                          味道的冰淇淋罷了XD~~~

JM:                                    
                                  JM著衫唔招積,簡單襯出好成績,All Black得來有特色,
                                         Roll腳加Vans好有益~

陳法拉:
                                我地係80後,因為我地都過左80lv!

南瓜妹:
                                    南瓜至極,菊花無敵!

神弓箭手:
                               出生於紅蓮ge弓箭手,用火彈擊倒眼前ge敵人

〝Zero、:

我係成日係小艾跑黎跑去既金魚佬(游?

我又係成日係小艾請人食香蕉既猩猩佬

想睇金魚or食蕉就搵我..A3A   

淚E夜:
                               I love carb.Never change yourself
                                  obey of 冰雪の戀~

凸囧凸:
                                     我天生不囧,最怕比人囧XD

╭心淡↘:
                                         本"大爺"人見人愛,車見車載(別嘔)                                                               

背卍叛:                                       
                         「我很醜,但我好溫柔」
                        但係我係絕對唔會背叛任何人~

蘋果乂秋:
                                  我係蘋果,又名秋,開心嘅小學生~_~

(圖片暫無)                        炫spirt影:
                                     將你條命還比上帝!

M2oEviL':
                                 (暫無-.-)

FarMuLan:
                           大家要分開了,但是我深信,
                                 大家會在某一個地方再次相遇......

吾魔痕:
                                     (吾生再臨冰雪の戀)XDD

《幻魔。結他手》:
                                Hello I'm 呀豪 小弟金句正是唔錯唔錯 ><

ζ小♂昭*:
                            大家好 我地要將家族發揚光大

kobxz:
                        大家好 我係ko仔仔 我要勁到冇朋友

*夢逆Rs*:
                                 為左成為<最強火槍手>而努力

*。夏娜。*:
                                (暫無)
(娜娜吻空氣喔>0< xDD)

*HyphenLam*:
                                      我係 傻仔一名

另外,如果還有其他未影個人照的族員係想影的話,
       (方法1) 請在彩虹裡叫我(冰淇淋﹋wing)黎幫你影~
       (方法2) 在此族post留下你的大名(我唔要真名>< 我要game名喔)
                          及通知我,預訂在邊個時間黎幫你影~也可
       (方法3) 加我msn/fb(wingmntse@ymail.com)通知我~
       (方法4) 在族裡面找一個你可信的其他族員,叫佢通知我(如果我當時不在線)

同時,影果陣都順便帶埋自己作的個人句,多謝合作0v0~~~

-------------------*入族方法の分隔線*-----------------------------

如果想入族,入的方法1,可以拉去下面回覆,並打上你的GAME名,等級,

職業及每天上線慨大約時間。

2,在每天的下午4:00至8:00期間在彩虹島裡密我(冰淇淋﹌wing)

或其他副族…我地多數在ser.1 出沒~~~
   3.可以加我的msn或facebook,並注明以上你的資料(game名,上線的時間等...)便可
   我的msn或facebook係:

wingmantse@ymail.com

【thx~】
------------------*冰雪家族活動區の分隔線*-------------------------

暫無~

*** T h a n k   Y o u    V e r y    M u c h ***                                         

----------------------*冰雪の戀活動得獎區*----------------------
暫無^(oo)^~~~

*Thank You

作者: qoo12345678    時間: 20-12-2010 11:57

補充:
若想加入家族,要注明你彩虹島裡姓名(須連符號)
...(↑之前忘了打>.<)
作者: qoo12345678    時間: 22-12-2010 14:08
我地多多人都收架>.<"
我推~~~
作者: qoo12345678    時間: 23-12-2010 16:44
我再推~~~ ><
作者: sdf123abc    時間: 25-12-2010 14:03
就沉啦!!
作者: qoo12345678    時間: 26-12-2010 23:03
推~~~ 唔好沉
作者: qoo12345678    時間: 28-12-2010 16:25
大力的一推>.<
作者: qoo12345678    時間: 29-12-2010 18:45
推~~~~~
作者: qoo12345678    時間: 30-12-2010 17:48
唔好跌 T^T~~~~~~~
作者: 最後的演奏    時間: 30-12-2010 20:10
@_@身為冰雪戀既人邊可以唔幫你推ar~_~
大力一推!!!!!!
作者: qoo12345678    時間: 31-12-2010 19:42
多謝兩位族員幫手推個post
甘好啦...我也要推呢>3<
作者: JM520    時間: 1-1-2011 19:19
冰雪の戀帶給你溫暖,無論怎樣都在你身邊,全部溫暖都在冰雪の戀.冰雪の戀給你幸福,
      冰雪の戀一世等你,一世陪著你~~~                    冰雪點帶比你溫暖-.-?
作者: qoo12345678    時間: 2-1-2011 16:35
回復 15# JM520
大約同溫馨的意思差不多吧^^
(推…><)
作者: qoo12345678    時間: 3-1-2011 17:49
推~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: qoo12345678    時間: 4-1-2011 18:34
推 ~ ~ ~ ~
作者: 快加我    時間: 4-1-2011 22:20
快升4lv囉~大家加油喔@0@
(這樂古ac是問呀哥借= =")
作者: qoo12345678    時間: 5-1-2011 16:53
係啊^^
家族快4lv~
大家要努力D做家任~~~>3<
推`~~~~~
作者: qoo12345678    時間: 6-1-2011 17:13
本族仲有位架~
唔好以為冇丫~
各位快點入啦~~~~~
作者: marcolambaby    時間: 6-1-2011 18:06
妖妖妖 推完末?? SEND去俾版主睇
作者: sdf123abc    時間: 6-1-2011 22:04
唉,壞消息啊
連最後一部用緊Windows XP ge電腦都壞埋,有排都上唔到彩虹la!!T.T
不過點都好啦,我都系心繫冰雪^^
就等我幫你推推啦,多謝族長同族員ge努力
加油,★◇冰雪の戀◆☆
總有一日 I'll be back!:lol
作者: 澪。    時間: 7-1-2011 12:41
請各位版友勿多次在短時間內推帖,
支持自身家族主題同時多作交流,
過份的單純推帖將可能被扣分.
特此通告.
作者: qoo12345678    時間: 8-1-2011 15:59
回復 24# 澪。
何謂短時間?
例:我一天推一次可以嗎?
作者: qoo12345678    時間: 9-1-2011 16:25

快D加入啦~
我地好需要你><
作者: `!飯糰    時間: 9-1-2011 16:38
我想入~ 但係add你地無人應~
我80雙刀~
作者: qoo12345678    時間: 10-1-2011 18:21
回復 27# `!飯糰
歡迎樓上的加入^^
作者: qoo12345678    時間: 11-1-2011 18:34
家族94% LA~
快4LV了 0.0~~~
各位加油~~~
作者: qoo12345678    時間: 12-1-2011 17:01
各位族員記住日日都要上>3< (最好~)
加油喔~~~
作者: qoo12345678    時間: 13-1-2011 17:28

升為4LV時,家族將會搞黑月城賽跑活動0.0
家族賽跑活動詳情,
日期:2011年1月23日舉行(本周日)
時間:下午4:30左右
地點:黑月城(玄武門入口)集合
起點:玄武門入口
終點:十六的月門口
賽跑規則:1.賽跑期間裝備方面:不可穿青同/藍色水晶裝來加速速度;時裝方面也不可穿智慧者,野蠻人,快樂者,敬畏者等時裝,因為以上圴可以增加速度
             2.賽跑期間不可使用愛傳石+記錄傳送水晶+傳送/召喚儀
             3.賽跑期間不可使用飛翔石等加速或助跑任何道具
             4.賽跑期間不可使用稱號 (例:貓頭之城/草上飛等...)
             5.本族所有雙刀職業在賽跑期間必須除下武器賽跑(這都是為了公平的原因~SOR><),更也不可使用芒果雙刀時武架~注意!!! (<新制訂)

若然犯了以上規則,馬上除去賽跑資格~
※最快到達終點首二名勝出者可獲獎勵~  

希望各位能勇躍參與,若然想參加,可以在game密我通知聲我~我日日都上架@@   THX~~~
作者: kaiman9    時間: 13-1-2011 23:42
點解只係得d二轉左ge人做到副族...
作者: qoo12345678    時間: 14-1-2011 17:31
回復 32# kaiman9
唔一定只有二轉左ge人先做到副族ge
努力為本族招人,
貢獻度多,
常on,
不論低lv定高lv,
都可以做副族,
絕無話一定要二轉左ge人先做得副族...
甘你係唔係想加入本族?
作者: kit06    時間: 15-1-2011 20:10
回復  澪。
何謂短時間?
例:我一天推一次可以嗎?
qoo12345678 發表於 8-1-2011 15:59

一天一次可以接受,但限於發題本人
作者: qoo12345678    時間: 16-1-2011 17:53
家族終於4lv了!!!
感謝各位族員對本族的支持及貢獻~
thank you!!!
作者: qoo12345678    時間: 17-1-2011 18:35
快D升番上去~
作者: qoo12345678    時間: 18-1-2011 19:50
升高d,沉慢d~xd
作者: qoo12345678    時間: 19-1-2011 18:33
再升XD~~~~
作者: sdf123abc    時間: 20-1-2011 14:47
得你一個推又好似慘左wo
等我幫幫你啦!!!!:lol
作者: sdf123abc    時間: 20-1-2011 14:49
升為4LV時,家族將會搞黑月城賽跑活動0.0
家族賽跑活動詳情,
日期:1月23日舉行(本周日)
時間:下午4:30左右
更也不可使用芒果雙刀時武架~注意!!!

qoo12345678 發表於 13-1-2011 17:28

點解ge?
作者: qoo12345678    時間: 21-1-2011 20:00
回復 40# sdf123abc
因為雙刀職業使用雙刀武器時可以向前飛跳 <(名堂叫:雙刀移動術...<其他族員講的=_=)
以上原因,所以本族所有雙刀職業族員注意了,如以造成不便,敬請原諒 0.0
作者: qoo12345678    時間: 23-1-2011 17:34
升~ 升~ 升番上去啦~啦~啦~啦~啦~~~
作者: sdf123abc    時間: 24-1-2011 12:03
喂喂,尋日個比賽點啊?邊個贏?
作者: qoo12345678    時間: 24-1-2011 18:54
回復 43# sdf123abc
唉也,你尋日做咩只上到4:30就off?
我地琴日個比賽6:45分先開始~(等你同其他多d人上><)
尋日個比賽第1同第2在前面第1頁有講...
作者: sdf123abc    時間: 24-1-2011 19:20

回復 44# qoo12345678

唉,唔好提啦
尋日無啦啦比屋企人拉出左去食飯啊
我都唔想架T.T
作者: 楓月戰影    時間: 25-1-2011 18:48
幫下手~~推推先~~~推呀推呀推呀~~
作者: sdf123abc    時間: 26-1-2011 14:46
:lol我路過,順便推推:lol
作者: qoo12345678    時間: 28-1-2011 17:01
我又推啦=___=""
作者: qoo12345678    時間: 29-1-2011 18:21
推推推推推推推推推推推推推推
作者: opopopo    時間: 30-1-2011 10:37
名:£無条件×幸福ξ
lv:31
每天上線慨大約時間:星期一到星期5:  5:00-7:45,星期6日:全日on
作者: sdf123abc    時間: 30-1-2011 20:09
:'( 個族就來變死族嚕 sosad:'(
作者: qoo12345678    時間: 31-1-2011 15:27
回復 51# sdf123abc
請注意你的言語,
我地根本冇變死族,
我地日日都有人上,
又點算死族?=.=
作者: 楓月戰影    時間: 1-2-2011 13:03
回復  sdf123abc
請注意你的言語,
我地根本冇變死族,
我地日日都有人上,
又點算死族?=.= ...
qoo12345678 發表於 31-1-2011 15:27

哈哈,我唸佢係指團e家比起之前少了好多人上同埋少了好多人講野xdd
作者: sdf123abc    時間: 1-2-2011 23:47
哈哈,我唸佢係指團e家比起之前少了好多人上同埋少了好多人講野xdd
楓月戰影 發表於 1-2-2011 13:03

55,雖然我係想講呢野,但係我之前咁講又係過分左d,sorry啊 族長
作者: qoo12345678    時間: 2-2-2011 15:12
多D人入~
唔好又變返岩岩起冇人入果時的死族~~
推~~~
作者: qoo12345678    時間: 3-2-2011 22:07
推推推推推
作者: 雪貓    時間: 5-2-2011 01:50
樂古第一頁被粉皮洗版 所以在此推一推
作者: qoo12345678    時間: 5-2-2011 18:57
我推
我推推
我推推推
我推推推推
我推推推推推
我推推推推推推
我推推推推推推推
我推推推推推推推推
我推推推推推推推推推
我推推推推推推推推推推
我推推推推推推推推推推推
我推推推推推推推推推推推推

作者: 楓月戰影    時間: 5-2-2011 23:13
見好似愈跌愈落-_-
幫下族長推下先~~~
推下推,推下推,推下推~~
作者: qoo12345678    時間: 6-2-2011 20:07
推推推~
推推~
推~
作者: sdf123abc    時間: 8-2-2011 11:03
幫族長推一推先
作者: qoo12345678    時間: 9-2-2011 01:18
我又幫下呢個族post推推先xddd
作者: qoo12345678    時間: 9-2-2011 19:05
2月尾家族活動馬上便推出^^
勿切留意~~~~~
作者: 楓月戰影    時間: 9-2-2011 21:30
2月尾家族活動馬上便推出^^
勿切留意~~~~~
qoo12345678 發表於 9-2-2011 19:05

8掛問下先~~係咩活動黎?難定易?好玩定唔好玩?比用咩唔比用咩?場地又係邊到先??(哈哈xd狂問~~)
作者: qoo12345678    時間: 11-2-2011 00:23
回復 64# 楓月戰影
別急哦>3<
我好快就會講究竟玩咩了,
到時你就知道了^^
作者: qoo12345678    時間: 12-2-2011 16:48
2月家族活動已公告於第1頁~~~
歡迎各位前往查看
作者: qoo12345678    時間: 13-2-2011 15:47
個POST快點飛番上去~~~>___<
作者: qoo12345678    時間: 15-2-2011 17:43
推推推~
推推推推~
作者: qoo12345678    時間: 17-2-2011 16:45
跌左去第2頁啦~
push>_<~~
作者: 楓月戰影    時間: 18-2-2011 19:40
唉-_-成部機洗了-_-無得玩,要重新下"再"先得><"
作者: sdf123abc    時間: 18-2-2011 20:39
無人推就等我來啦!
作者: opopopo    時間: 19-2-2011 17:24
我要推沉佢
作者: sdf123abc    時間: 19-2-2011 18:45
容許穿0件NPC/希有裝
qoo12345678 發表於 19-12-2010 17:18

包唔包括飾物?(戒指 耳環etc.)
作者: qoo12345678    時間: 19-2-2011 21:08
回復 73# sdf123abc
任何能加屬性的時裝/裝備飾物都全禁(任何LV=.=),
當然亦也包括能加屬性的時裝(例:智慧者...等時裝)
作者: qoo12345678    時間: 21-2-2011 18:30
PUSH~
PUSH PUSH~
PUSH PUSH PUSH~
作者: qoo12345678    時間: 23-2-2011 19:37
推呀推呀推呀推呀
作者: sdf123abc    時間: 24-2-2011 19:58
唉,個族越來越悶啦
不過照推
作者: qoo12345678    時間: 25-2-2011 20:33
族員們,
後日家族活動,
各位要來呢:lol~
作者: qoo12345678    時間: 27-2-2011 16:28
uppppppppppppppppp
作者: qoo12345678    時間: 28-2-2011 21:27
P    p
U    u
S    S
H    h
!!   !!
如果各位想在3月舉咩活動...
非常歡迎各位在此發表意見^^

作者: qoo12345678    時間: 3-3-2011 19:40
推呀推呀推推推~
作者: qoo12345678    時間: 5-3-2011 19:15
PUSH~~~
作者: qoo12345678    時間: 6-3-2011 19:52
push
push
push
push
push
push~

作者: opopopo    時間: 8-3-2011 19:10
push完味= =
作者: qoo12345678    時間: 8-3-2011 19:53
回復 84# opopopo
唔好等個族POST沉嘛-W-
作者: Alowing2    時間: 9-3-2011 21:24
推推推推推推推推推推推推推推!!!!!!!
作者: qoo12345678    時間: 13-3-2011 15:43

*2月27日,家族將舉辨「家族祼祼PVP比賽」活動,  (<個名只適用於90LV上的人._.)
日期:20112月27日(周日)
    時間:下午6:00左右
       地點:艾麗婭斯競技場(小艾)集合

※為了公平,當然有規則
   等級規則:
_90LV上_→裝備:容許穿0件NPC/希有裝,
                         武器:容許/可以使用80lv NPC武(希武係不容許!)
                         (屬性多少不管,但LV要4LV以下)
                          例: 雙刀職用>鋒利短劍,火槍職用鐵製雙手槍 等等…
                           技能:不能使用100lv技能=_=
                           例: 火槍職不能用>終結

_80-89LV_ →裝備,:容許穿1件NPC/希有裝,
                         武器:容許/可以使用80lv NPC武(希武係不容許!)
                         例:雙刀職用>鋒利短劍,火槍職用>鐵製雙手槍
                          等等…屬性如上~

_79-60LV_→裝備,:容許穿3件NPC/希有裝,
                             武器:容許可以用番現時的NPC武/希武(屬性如90LV上一樣)

_59LV下_→裝備,:容許穿4件NPC/希有裝,
                          武器:容許/可以用番現時 NPC武/希武(屬性如90LV上一樣)

★參加以上活動的任何族員不論你幾LV都全部 禁稱號 +禁任何加屬性的時裝物品

如有以上任何規則不明白or有任何提儀,
   歡迎上彩/+我MSN問一問我or向我反映(我係冰淇淋﹋wing),
  非常樂意解答你嘅問題or(如合理)接受你嘅意見^^

但族員若然在PVP賽中犯了以上規則(不小心錯用了技能也計),
馬上除去得獎資格~
※勝出首二名可獲獎勵(較上次1月增加一倍@@)
     PVP戰謮表將有機會登上此板面xddd

*希望各位族員能勇躍參與,若然想參加,
可以在game密我/通知聲我~我日日都上~ (謝 )

-------------------------------*冰雪分隔線*----------------------------------
2月27日,家族將舉辨「家族祼祼PVP比賽」活動已完滿結束,
多謝各位族員的參與

第1:神弓箭手
   第2:小完石倉
*恭喜以上兩位勝出者 ,已獲得豐富獎金,恭喜!!!
下月(3月)將又會推出家族比賽活動,勿切留意~~~~

↑↑↑以上作記錄之用 0v0
作者: Alowing2    時間: 15-3-2011 21:05
推推推推推推推推推推推推推
作者: sdf123abc    時間: 16-3-2011 15:30
族位爆曬,搞搞佢好wo,族長
如果唔系我地同胞點入族呢?
作者: Sapphire*    時間: 16-3-2011 15:36
等我將我果50個分身入你地族啦..AHHAHAH
作者: qoo12345678    時間: 16-3-2011 17:10
回復 90# Sapphire*
50個分身=__="
你真係有甘多- -?
作者: qoo12345678    時間: 19-3-2011 13:01
我推~~~
作者: qoo12345678    時間: 23-3-2011 21:08
push~~~
作者: qoo12345678    時間: 25-3-2011 18:26
PUSH
        PUSH
                 PUSH
                         PUSH
                                 PUSH
                                          PUSH 0.0~

作者: 楓月戰影    時間: 26-3-2011 08:51
太耐味推過@@幫下手先-(00)-推推推推推推推推推推推
作者: qoo12345678    時間: 28-3-2011 18:15
我推推推~~~
作者: sdf123abc    時間: 28-3-2011 19:58
用盡全力幫你推
作者: qoo12345678    時間: 29-3-2011 19:53
推推推推~~~
作者: Alowing2    時間: 29-3-2011 21:33

推推推推推推推推推推推推推推推推 ~~
作者: qoo12345678    時間: 3-4-2011 17:32
4月活動已完滿結束~
多謝族員的參與~
作者: sdf123abc    時間: 4-4-2011 14:39
不過個post推左咁耐 先得族長,我,同埋楓推過下炸wo
算,照推
作者: sdf123abc    時間: 4-4-2011 14:40
4月活動已完滿結束~
多謝族員的參與~
qoo12345678 發表於 3-4-2011 17:32

族長,公布結果啦
作者: 小鈴:)    時間: 4-4-2011 16:48
好多人呀!好似好好玩咁鍋!~*v*~
不過我剛剛玩真係吾識玩呀!有茅好心人教下我呢~?_?~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2