樂古Nakuz

標題: SiMple PlaNのFaNs Club§新增SP手機主題商店 [打印本頁]

作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 18:00
標題: SiMple PlaNのFaNs Club§新增SP手機主題商店

加拿大樂隊--簡單計劃Simple Plan基本資料

主唱Pierre Bouvier(相片.置中)
加拿大蒙特羅人
[全名]:Pierre Charles Bouvier [別名]:PB , Captain Pierre ,
Popsicle Pete ,Rock Bouvier [身高]:5' 11"(1.80 m)

吉他手Jeff Stinco(相片.最右方)
1978年8月22日出生
加拿大蒙特羅人

[全名]:Jean Francois Stinco

吉他手Sebastien Lefebvre(相片.最左方)

1981年6月5日生
加拿大蒙特羅人

[別名]:Seb [身高]:5' 7"(1.70 m)

低音結他手David Desrosiers(相片.由左方至第二)
1980年8月29日生
加拿大蒙特羅人

[全名] David Phillipe Desrosiers
[別名]:Ritalin
[身高]:5' 7"(1.70 m)

鼓手Chuck Cormeau(相片.最右方至第二)
1979年9月17日生
加拿大蒙特羅人

[全名]:Charles Andre Comeau [別名]:Chuckles [身高]:5' 9"(1.75 m)

1998年成軍於加拿大蒙特利尔的Simple Plan樂隊由五位成員组成,目前已經發表了兩張專輯,銷量均在百萬張以上,2005年7月24日,作為CCTV-MTV音樂盛典的嘉賓,他们將空降北京。

2002年,首張純流行朋克專輯《No Pad, No Helmets Just Balls》在歐美市場的幾百万張的銷量証明了他们並非等閒之辈。但Simple Plan没有沖昏頭腦。

2004年秋,由金牌摇滚制作人Bob Rock(曾经為“金屬”樂隊等擔任制作人)擔當監制的專輯《Still Not Getting Any…》(一無所有)的面市充分見証了這五人组合的健康成長。這不再是張專輯纯粹的流行朋克專辑。其第一主打单曲“Welcome to my life”已经成为全球範圍內的熱門歌曲;“Shut up”則是生猛有力流行龐克,而“Untitled”則是一首動人的情歌。

Simple Plan的情绪其實更多是來自經典朋克們那些永不磨滅的憤怒與青春冲動,激狂的鼓聲、流暢的旋律、時髦的扮相、加上不俗的實力和傑出表現使他們成為一代城市少年主流的音樂消費目標。而從其主音Pierre Bouvier被美國《明星》(PopStar)染志評為2005年最性感的14個男人之一也可以看到Simple Plan未來的道路會更為多姿多彩。

2008年2月,他們發表了第三張錄音室專輯《Simple Plan》,這張專輯呈現出了他們力求改變和創新的不俗表現。樂隊成員都對這張專輯自信滿滿,認為這是他們出道以來最棒的一張,甚至表示這會是一張能夠讓Simple Plan流芳百世的專輯。這一次,他們請到了曾经和Evannescence合作過的Dave,以及Timberland的制作人,專輯中也加入了一些HipHop和RB的元素,但是到了副歌的部分,樂迷一定就會認出這就是Simple Plan的作品!(以上原創資料By.24321371)

Simple Plan中國歌迷討論區之連結
http://www.simpleplancn.com/bbs/forum-3-1.html

Simple Plan官網之連結
http://www.simpleplan.com/
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 18:01

Simple Planの※畫廊※
●:當然歡迎大家分享一些關於Simple Plan圖片@@~以下圖片大多轉自Simple Plan中國討論區

Chuck和Sebastien最新照片

2008年墨爾本演唱會

2005年CCTV-MTV音樂盛典在中國北京的圖片,自己真的想飛去跟他們合照呢

其實還有更多圖,不過實在太多,所以小弟揀了一點比較好看的post上來,自己也post得手軟了><!

帶眼鏡的David

小弟也有一對很像他一樣的眼鏡,可惜沒有他一樣帥><!

Pierre和Seb在法國的照片

感情真好@@

暫時post這麼多,當然歡迎分享你們所收藏的圖片吧!~

作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 18:02

SIMPLE PLAN 本人MV推介

Your Love Is A Lie
[youtube]ya1VEb1-9GE[/youtube]

Save You

[youtube]lGhxT1S2ilc[/youtube]

Welcome To My Life
[youtube]cOKepq7Pp8o&feature=related[/youtube]

Shut Up
[youtube]Gh7o7ecDQjE[/youtube]

The End
[youtube]jmO1FSGHTR8&feature=related[/youtube]

Take My Hand
[youtube]R1CXZ7s_z2s[/youtube]

When I'm Gone
[youtube]Jq9D8Na-nV4&feature=related[/youtube]

Time To Say Goodbye
[youtube]w2kJuam_81c&feature=related[/youtube]

Generation
[youtube]c6sYv_7R_ZY[/youtube]

I'm Just a Kid
[youtube]ksum3EMQf-c[/youtube]

Crazy
[youtube]eiv0D-vD28U[/youtube]

Addicted
[youtube]OVy8h4jr-l4[/youtube]

Simple Plan And Good Charlotte合唱歌曲

Barbie Girl
[YOUTUBE]x25ic_HH_0o[/YOUTUBE]

Shut UP/Lifestyle Of
The Rich And The Famous

[YOUTUBE]VNbnM8a4Fuk&feature=related[/YOUTUBE]
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 18:41

論壇簽名檔之分享,喜歡Simple Plan的一定要收藏呀!!!(轉自SP中國討論區)
歡迎大家分享簽名檔比大家呀!

作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 18:41

SP手機主題免費商店(只限Sony)
想要個簡單計劃的手機主題?就從這裡讓你的手機主題變得不再簡單,不再平凡!

※注意事項
●本手機主題商店費用全免
●只要你能提供合適的SP圖片以及Sony手機型號,小弟將會免費為你制做一個你想要的手機主題
●手機主題可供各位下載,如要轉貼請寫上(樂古會員 迷SaM作品)
●因小弟不是常常上來,制作期限可能需要稍等1,2日(快的一小時即可)
●作品如有雷同,純粹巧合

SP3.rar

144.32 KB, 下載次數: 1477

sp1.rar

225.38 KB, 下載次數: 1455

作者: ∥單純◇    時間: 16-4-2009 18:50
正呀!!
SP萬歲!!!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 19:01
正呀!!
SP萬歲!!!
∥單純◇ 發表於 16-4-2009 18:50
第一位回貼的人兄><Welcome Simple Plan的世界
作者: ∥單純◇    時間: 16-4-2009 19:07
我第一次聽英文歌就係SP啲歌
一聽就上左癮@@
直到依加
作者: 阿杰乂    時間: 16-4-2009 19:17
加埋D MV落去啦_@
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 19:19
我第一次聽英文歌就係SP啲歌
一聽就上左癮@@
直到依加
∥單純◇ 發表於 16-4-2009 19:07

我是由朋友推介才認識SP

第一次聽SP首歌是When I'm Gone

後來因為上癮決定找尋他們的下落

我第一次接觸英文歌卻是green day, 卻忘了是什麼歌-.-"

待我沖完涼把sp的影片貼上來@@~ 小弟還有小說要作,真的忙了今天
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:09

唔得呀-.-唔知點解貼極貼唔到
有無人教我貼套mv上去-.-我禁左嵌入youtube影片輸入埋代碼 但出黎無事發生,但係編輯帖子時仲睇到嫁

出到黎只有[youtube][/youtube]<<<<<- -help!
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 20:10
1# 【迷╯SaM】
= =引用我D資料都唔出聲~><
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:14
1# 【迷╯SaM】  
= =引用我D資料都唔出聲~>
24321371 發表於 16-4-2009 20:10

救左我先la ><- -
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 20:16
[youtube][/youtube]中間係尾碼~
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:20
中間係尾碼~
24321371 發表於 16-4-2009 20:16

咩尾碼?= =

ko 我已搞點了 多謝數字人版主提供教學haha
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 20:23
我岩岩幫你加番相啦..唉~_~"你真係丫!http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1(教埋你啦!_!)
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:28
我岩岩幫你加番相啦..唉~_~"你真係丫!http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3169410&extra=page%3D1(教埋你啦!_!)
24321371 發表於 16-4-2009 20:23

- -我快跳樓了 謝了
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 20:29
17# 【迷╯SaM】
哈哈..,學多D吧..請問你能願意讓我加入FANS CLUB且擔任SP既總編嗎?XD"我太愛SP了~_~
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:41
18# 24321371 =.=無所為吧,多d人熱鬧d

話時話,點解我見到有d圖死左,係我部腦問題,定係乜?
作者: 阿杰乂    時間: 16-4-2009 20:51
17# 【迷╯SaM】
哈哈..,學多D吧..請問你能願意讓我加入FANS CLUB且擔任SP既總編嗎?XD"我太愛SP了~_~
24321371 發表於 16-4-2009 08:29 PM

啊!你好野呀你
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 20:55
我知咩事了,-.-貼圖果個網站整緊野,搞到全部圖死哂,過一陣應該無事
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 20:59
咁就最好啦XD
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:02
幾驚真係要由頭貼過d圖-.-畢竟自己都搵到手軟
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 21:09
23# 【迷╯SaM】
其實我都有D圖= ="我一陣上傳黎~XD
作者: 阿杰乂    時間: 16-4-2009 21:09
幾驚真係要由頭貼過d圖-.-畢竟自己都搵到手軟
【迷╯SaM】 發表於 16-4-2009 09:02 PM

我個Fanz Club都係_v
不過好彩Photobucket夠方便
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:17
好了-.-我要作小說,正在構思劇情中,不知你們對小說有否興趣?

明天再找MV 上傳上來
作者: _Kin    時間: 16-4-2009 21:23
外國band我最like s.p的-.-""""

最like隻Running Out Of Time
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 21:27
27# _Kin
咁你加入吧...SP的確在進步中...愈來愈非常好聽^^"
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:29
27# _Kin

What It都好聽呀 ,聽日搵套mv再放上來
作者: _Kin    時間: 16-4-2009 21:29
s.p
記得係 1年幾前 開始聽佢地既歌/口\
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 21:31
30# _Kin
時候都唔早GA啦...快D聽多D啦~哈哈
作者: _Kin    時間: 16-4-2009 21:32
食飯sin=.="88
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:42
你.....

係咪潛水怕屈機?
作者: 24321371    時間: 16-4-2009 21:43
.....
咁耐既野都仲拿黎用= =
作者: _Kin    時間: 16-4-2009 21:44
囧....唔屈機了
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:47
34# 24321371

唔係好舊姐,我D FD仲成日講-.-
作者: 【迷╯SaM】    時間: 16-4-2009 21:47
35# _Kin

你去潛水食飯吧A_A
作者: _Kin    時間: 16-4-2009 22:02
潛水食魚z_z...............
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 08:11
d圖無事啦^^

4套mv都整好,待我作完文回來更新吧v_v
作者: 24321371    時間: 17-4-2009 12:37
= =又話作小說...?作d咩出黎丫?_?
作者: ∥單純◇    時間: 17-4-2009 12:56

take my hand同time to say goodbye係我聽sp嘅第1隻歌
超正a_a之後狂搵佢地嘅資料
What If
save you
welcome to my life
you love is a lie
when i'm gone等等
都好正><
作者: 24321371    時間: 17-4-2009 13:00
take my hand同time to say goodbye係我聽sp嘅第1<<(?)= ="隻歌
明明就係兩隻囧"
作者: 阿杰乂    時間: 17-4-2009 14:09
take my hand同time to say goodbye係我聽sp嘅第1隻歌
超正a_a之後狂搵佢地嘅資料
What If
save you
welcome to my life
you love is a lie
when i'm gone等等
都好正>
∥單純◇ 發表於 17-4-2009 12:56 PM

我係聽左When I'm Gone先_-
之前Live nLoud個陣,聽收音機,Woo~~~~~
之後上網搵佢地D歌做之後聽落好正先做左佢地Fanz
作者: ∥單純◇    時間: 17-4-2009 17:16

42# 24321371

因為我係youtube聽的
哥陣係播完take my hand之後播time to say goodbye的
所以咪話係聽sp嘅第1隻歌囉=.=
作者: 24321371    時間: 17-4-2009 19:18
= =咁都得囧"""原來如此~XD
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 21:24
我發覺沖涼或開車果時聽Your Love Is A Lie會好舒情@@~

回數字人
小說嗎?我作的是喪屍小說-.-你有興趣的話我pm你
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 21:27
take my hand係我搵when i'm gone首歌既專輯時發現@@~仲有推介the end

佢d節奏同take my hand差唔多^^~
作者: 24321371    時間: 17-4-2009 21:53
46# 【迷╯SaM】
哈哈...我有興趣欣賞咋!_!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 22:27
pm你了 @@
作者: 阿杰乂    時間: 17-4-2009 22:27
我發覺沖涼或開車果時聽Your Love Is A Lie會好舒情@@~

回數字人
小說嗎?我作的是喪屍小說-.-你有興趣的話我pm你
【迷╯SaM】 發表於 17-4-2009 09:24 PM

我沖涼成日聽4AM_t
跟住唱埋最有Feel xD
作者: _Kin    時間: 17-4-2009 22:34
我最先 係聽佢地成隻碟 囧= =
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 22:49
4am 好聽wow 作文開始go!
作者: 阿杰乂    時間: 17-4-2009 22:51
4am 好聽wow 作文開始go!
【迷╯SaM】 發表於 17-4-2009 10:49 PM

我都繼續Physics生涯
作者: 24321371    時間: 17-4-2009 22:55
= =真係幾得意...基本上..好多人物都見過於唔同既事物中囧"
作者: 【迷╯SaM】    時間: 17-4-2009 22:59
咩幾得意?你話我篇小說嗎v_v?
作者: _Kin    時間: 18-4-2009 00:22
宜個PO吹水能力超大- -"
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 00:28
咁就一齊吹吧A_A
作者: 阿杰乂    時間: 18-4-2009 01:11
宜個PO吹水能力超大- -"
_Kin 發表於 18-4-2009 12:22 AM

我個post好冷清[[onion_25]]
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 05:39
新加了兩首MV tAKE MY HAND + THE END
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 07:24
睇返2005年北京d相,先發現pierre 果時仲未有紋身- -!~
作者: _Kin    時間: 18-4-2009 09:40
加番隻Time To Say Goodbye吧a_a"
作者: ∥單純◇    時間: 18-4-2009 14:49
60# 【迷╯SaM】

佢個紋身整哥陣一定搞左好耐=.=
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 20:46
! 62# ∥單純◇ 好難講,呢d通常都係有專人負責

搞到我又想瘋狂咁玩下,紋個simple plan sam係左手上面@@~
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 20:48
61# _Kin 好的 e家上youtube 搵

話時話,無人吹水ge
作者: _Kin    時間: 18-4-2009 21:34
=.=我都唔知.............
作者: kevin00147    時間: 18-4-2009 21:42
sam!!!!!!!!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 18-4-2009 21:56
65# _Kin

唔知d咩
作者: 24321371    時間: 18-4-2009 22:02
66# kevin00147
你做好個fans club去先申請色丫ma= =整好左未丫?我要入fans club丫!xd
作者: kevin00147    時間: 18-4-2009 22:44
66# kevin00147
你做好個fans club去先申請色丫ma= =整好左未丫?我要入fans club丫!xd
24321371 發表於 18-4-2009 22:02
ok!!!!!!!!!!!
作者: _Kin    時間: 18-4-2009 22:45
65# _Kin

唔知d咩
【迷╯SaM】 發表於 18-4-2009 21:56

唔知吹水 吹咩好 a_a
作者: 24321371    時間: 18-4-2009 22:45
辛苦哂啦!!!你多d黎呢度丫...^^"有好多活動搞tim!我去做第一先xd
作者: _Kin    時間: 19-4-2009 00:47
-0-"
唔知s.p 幾時黎香港呢
作者: ∥單純◇    時間: 19-4-2009 08:51
72# _Kin

我都想知-0-
作者: _Kin    時間: 19-4-2009 11:00
潛完水了 hihi
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 11:24
74# _Kin

作者: 阿杰乂    時間: 19-4-2009 11:48
74# _Kin  

【迷╯SaM】 發表於 19-4-2009 11:24 AM

話說套片我都冇睇過
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 11:53
76# 阿杰乂
=.=我唔鐘意睇打交片

我鐘意喪屍片or科幻片or有多唱歌既劇"eg:歌舞青春

話時話 月尾有青春高校睇.男主角係歌舞青春既男主角@@~

我打算同fd去睇
作者: 阿杰乂    時間: 19-4-2009 12:07
76# 阿杰乂  
=.=我唔鐘意睇打交片

我鐘意喪屍片or科幻片or有多唱歌既劇"eg:歌舞青春

話時話 月尾有青春高校睇.男主角係歌舞青春既男主角@@~

我打算同fd去睇 ...
【迷╯SaM】 發表於 19-4-2009 11:53 AM

我淨係唔鍾意愛情片+恐佈片_-(其他都OK)
我要會考後先更新得個Fans Club_T
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 12:09
恐怖片唔好咩 ,夠刺激wow

有無睇過80分鐘死亡直播
作者: kevin00147    時間: 19-4-2009 12:11
介紹睇camp rock,由jonas brothers主演,又係歌舞,主要rock,ヌ係disney

作者: 阿杰乂    時間: 19-4-2009 12:25
恐怖片唔好咩 ,夠刺激wow

有無睇過80分鐘死亡直播
【迷╯SaM】 發表於 19-4-2009 12:09 PM

睇片都係為左開心姐_-
睇恐佈片睇完之後係驚wo
依家冇乜睇了

唔係90分鐘死亡直播咩?
介紹睇camp rock,由jonas brothers主演,又係歌舞,主要rock,ヌ係disney
http://thm-a02.yimg.com/image/213d35109b9fe16e
kevin00147 發表於 19-4-2009 12:11 PM

洗唔洗咁呀你_-
作者: _Kin    時間: 19-4-2009 12:27
索女爽屍機關槍 先好睇a_a
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 12:36

no 死亡片場 仲血腥過索女

係我眼中 最好睇既喪屍片

就係28日後 28週後 活死人凶間 同埋80分鐘死亡直播

我知睇片就係為左開心,但係睇恐怖或驚慄片對小弟黎講仲開心[[onion_40]]

就好似你去到海洋公園,唔玩過山車會太哂[[onion_74]]
作者: ∥單純◇    時間: 19-4-2009 14:37
84# kevin00147

你係到做咩呀-.-
作者: 24321371    時間: 19-4-2009 14:51
84# ∥單純◇
我扣左佢分了...搞電埋左佢個回覆^^"可以安心討論!
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 15:29
話時話 你地有無留意到我已經更新左#2既sp畫廊@@~多左幾張圖
作者: _Kin    時間: 19-4-2009 15:32
葉問 我都有睇...
買埋dvd 囧
作者: 【迷╯SaM】    時間: 19-4-2009 15:34
87# _Kin
打交片真係咁好睇@@?]

你係咪成日玩拳王[[onion_73]]
作者: 24321371    時間: 19-4-2009 16:55
= =我玩街霸的xd
作者: _Kin    時間: 19-4-2009 17:33
87# _Kin  
打交片真係咁好睇@@?]

你係咪成日玩拳王[[onion_73]]
【迷╯SaM】 發表於 19-4-2009 15:34

之前成日玩=.=
作者: 【迷╯SaM】    時間: 20-4-2009 19:08
90# _Kin
我玩三國 戰國 無雙多@@

係呢,有無玩近排既生化5或left 4 dead
作者: _Kin    時間: 20-4-2009 21:01
冇= ="
宜幾個月 都係玩三國=.="
war3
作者: 24321371    時間: 20-4-2009 21:03
= =你地仲打機..唔溫書?
作者: _Kin    時間: 20-4-2009 21:20
我中3ja.....
今年16歲-.-
作者: ∥單純◇    時間: 20-4-2009 21:20
l4d太恐怖
自己一個係屋企玩唔敢=.=
作者: 24321371    時間: 20-4-2009 21:21
....
都唔恐怖姐= ="我有bio5囧打爆好耐機~
作者: 【迷╯SaM】    時間: 20-4-2009 21:27
l4d太恐怖
自己一個係屋企玩唔敢=.=
∥單純◇ 發表於 20-4-2009 21:20

l4d 有幾恐怖-0-

話時話 有無人玩過l4d 新場@_@

....
都唔恐怖姐= ="我有bio5囧打爆好耐機~
24321371 發表於 20-4-2009 21:21

xbox 定ps3?

我實在太想玩了,諗住出糧買部xbox

話時話,好唔好玩呀?
作者: 24321371    時間: 20-4-2009 21:28
呢度冇人玩過l4d= ="
作者: _Kin    時間: 20-4-2009 21:38
好多fd/同學 都玩.=
作者: 24321371    時間: 20-4-2009 21:51
ps3= ="不錯的...不過記住呢個game係雙打...好正玩~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2