樂古Nakuz

標題: [官方]遊戲問題回報區 [打印本頁]

作者: 黃金橙    時間: 26-6-2008 17:12
標題: [官方]遊戲問題回報區
如在遊戲中發生任何錯誤或者BUG等錯誤漏動
請在此post回報
官方人員將集中關注此post問題而作出修正

官方回覆:

<登入問題>

1. 如沒有FEZ帳號是不能登入遊戲的, 請即到
https://www.gamania.com申請

2. 如已有GASH帳號, 請登入GASH網頁新增FEZ遊戲帳號
     沒有申請FEZ帳號的GASH用戶而使用GASH帳號登入FEZ將不能開始遊戲

3. 請確保密碼正確

4. 如合乎以上要求而登入時出現長時間waiting畫面, 即表示大量玩家同時登入
     請玩家耐心等候或嘗試再次登入

<過地圖>

暫未有回覆

<遊戲序號對換>

因不能使用copy & paste功能, 故請根據序號輸入

<ping>

因公測人數比封測人數多出數倍, 故ping有機會會超出封測時的數字

<出現亂碼>

請貼上圖片以方便技術人員修正

作者: carrierwa    時間: 26-6-2008 17:30
香港寬頻用戶專享極速下載
dl唔到
搞搞佢thx
可能貼錯區,但係唔知貼點好0.0

找不到這個頁面
您所要找的頁面可能已經被移除了,可能是它的名稱已經變更,或暫時無法使用。

請嘗試執行下列動作:

* 請確定在瀏覽器的網址列中顯示的網站位址的拼字及格式正確。
    * 如果您是按了連結而到達這個頁面,請連絡系統管理員以通知他們這個連結的格式錯誤。
    * 按一下 [上一頁] 按鈕,試試其他的連結。

HTTP 錯誤 404 - 找不到檔案或目錄。
網際網路資訊服務 (IIS)

技術資訊 (供技術支援人員使用)

* 移至 Microsoft 產品支援服務,並進行 HTTP 及 404 等字的主題搜尋。
    * 開啟 [IIS 說明] (您可以從「IIS 管理員 (inetmgr)」存取),並搜尋名稱為「站台設定」、「一般系統管理工作」及「關於自訂錯誤訊息」的主題。

作者: N1667    時間: 26-6-2008 17:52
請問waiting要wait幾多分鐘...?
我wait左廿幾分鐘等入場啦-_-
作者: 天行者∼*    時間: 26-6-2008 18:00
救命...

岩岩明明9LV,重登之後變左8LV...

咩事- -?
作者: kinZeroX    時間: 26-6-2008 18:14
如合乎以上要求而登入時出現長時間waiting畫面, 即表示大量玩家同時登入
     請玩家耐心等候或嘗試再次登入 好耐心嫁啦wo
作者: E仔J    時間: 26-6-2008 18:16
半個鍾唔得仲要彈我game 算點先
作者: 帥霆*    時間: 26-6-2008 18:18
黃金橙!
你知唔知有好多人不滿入地圖既時候
要等20~30分鍾不等!
係好令人討厭的!!
作者: 黑托丁    時間: 26-6-2008 18:19
wait到聽朝咩大哥
唔想出呢個遊戲咪講囉
3點公測 到而家入都入唔到 係咪路丫
一路係咁WAIT
我擺係到2粒鐘都係WAITING
不如你REBOOT佢仲好喇大佬
作者: 天行者∼*    時間: 26-6-2008 18:21
WAIT都算,辛辛苦苦升到9LV,轉一轉地圖無啦啦回我1LV,搞到我得番8LV

去升級已經難到嘔喇,仲要回我1LV
作者: §極•限§    時間: 26-6-2008 19:07
waiting左成個鍾都入5到,希望可以盡快解決啦^^
作者: 天行者∼*    時間: 26-6-2008 19:22
回左1LV搞到拎唔到把9LV武- -"

可惡\3/
作者: KeLw    時間: 26-6-2008 20:20
黃金橙....我入左game 佢話連接失敗... 點解決
作者: wazzza    時間: 27-6-2008 06:38
我入到GAME睇唔到有字如下圖

作者: 愛你的麟    時間: 30-6-2008 09:35
我NOW OPEN 唔到隻GAME 我一OPEN 就係(無法讀取UPDATE.INI) -0- 唔該幫幫我手 話我知點做好><
作者: 飛毛腿    時間: 30-6-2008 18:59
字體好細粒呀><"字體好細粒呀><"字體好細粒呀><"字體好細粒呀><"字體好細粒呀><"字體好細粒呀><"可以話跟本睇唔到= =
試過重裝都係咁細粒.......有咩辦法解決呀!help~!help~!help~!help~!

作者: 傑乂達_達    時間: 2-7-2008 17:48
我d字變左正方形呀!!
唔該你快d整好佢啦
作者: hon67548    時間: 3-7-2008 17:40
我入到去國戰後,電腦重新開機,去其他地方升級又冇問題,點解會咁
作者: 狸大    時間: 4-7-2008 15:23
我係7-11買左個白包@.@
我入左個序號冇幾耐就遇到刪ac(光環同其他野都因人物刪除而消失)
之後到左新公測之後我輸入番果個序號所比既野都大至相同!
不過個光環方面,就變左做獵犬耳棕......
請問我要點做??
作者: 柒SAI×]]    時間: 4-7-2008 16:33
我想問,,
點解我入左ac
揀完角色,,禁進入遊戲果陣
會彈句<null>[代號錯誤:XXXXXXXXXXX ]
咁上下的野

PS:X為數字
作者: sseutn    時間: 6-7-2008 15:15
標題: 回復 17# 的帖子
我都係一樣
打怪好順
一入國戰就重新
即使係我自己宣戰
個場加埋十個人都唔知有冇都會彈到重新
作者: toby2008    時間: 6-7-2008 19:10
同上..
有關既posts: http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D2
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D3
作者: 卍賢卍    時間: 7-7-2008 21:48
點解我撰完人物開始玩個陣,,,咪有個黑畫面要load下既,,,,但係load load下就彈個咩 錯誤代碼
我入左好多次都係咁,,,,點算@@
作者: ZzJackzZ    時間: 7-7-2008 21:49
我選完角色知後變左錯誤代碼
玩唔到 有冇人幫到我
作者: chy2003    時間: 8-7-2008 22:18
我想問下隻game係咪冇聲架?我同fd都聽唔到
作者: edwin211    時間: 9-7-2008 10:17
我入去成戰果時就成個畫面變左做藍色 有晒d唔知up乜既英文字係到 點算阿[[bao_31]]
作者: [H]kendy    時間: 12-7-2008 10:16
點解我一入gamE 開始游戲個時 就會自動"山" game既...??
作者: www345    時間: 12-7-2008 19:41
原帖由 [H]kendy 於 12-7-2008 02:16 發表
點解我一入gamE 開始游戲個時 就會自動"山" game既...??

本人情況同上~
作者: 笨F'    時間: 14-7-2008 22:17
有冇人一禁"l" 整個好友名單出黎
之後就會hand左,要alt f4先搞得掂?
作者: BY::德    時間: 15-7-2008 11:18
原帖由 chy2003 於 8-7-2008 22:18 發表
我想問下隻game係咪冇聲架?我同fd都聽唔到

你要係系統果到較番好佢架
你裝完佢自動幫你較做冇聲
你要自己較番
作者: 小霖    時間: 18-7-2008 11:49
我想問
我禁開始遊戲
入果個 伺服器
跟住load左一陣
話我連線失敗
咩意思
作者: moongirl    時間: 18-7-2008 17:21
一入地圖冇幾耐....個game就會自己關閉左...點解會咁ga??
作者: 《細乂軒    時間: 19-7-2008 10:18
1入game開佐個神盾之後就重新開機,,咩問題?
作者: 【駿﹏少】    時間: 19-7-2008 19:02
GameGuard錯誤 : 114
姐係點?
作者: jerjerking    時間: 19-7-2008 19:34
55,GameGuard錯誤 : 114
???????????、、
how to do!!!!!!1
作者: 【駿﹏少】    時間: 19-7-2008 19:35
快d搵人幫下手啦,
唉...
早知唔買點,下下咁比某人咁玩我地...
我一定會破產

作者: 何記牛奶    時間: 24-7-2008 13:17
我每次開game load完個防外掛之後就hand機= =
點算?
作者: ivdrc    時間: 27-7-2008 12:25
創新人物 > 系統重啟.. 囧
作者: 無言    時間: 28-7-2008 08:16

C:\Program Files\gamania\FantasyEarthZero\fezero file\GameGuard\dump_wmimmc.sys
搵人搞搞佢
作者: 2525283    時間: 18-8-2008 01:21
開唔到game-_-呀我

作者: [Eddie]    時間: 20-9-2008 21:29
求救,停左係呢個畫面,有冇人知咩事

作者: kokila    時間: 17-10-2008 19:15
[無法讀取UPDATE.INI]
who can help me????點解有人問冇人答架???????
作者: bobbylau20    時間: 11-4-2009 20:27
我想問用分流器係咪連唔到game傢?
我用分流器自動連線
跟住我入game load更新
永遠都係連唔到個sever
點解??
作者: www345    時間: 19-8-2009 22:36
點解我係[開始遊戲]果個版面到   我禁左[開始遊戲]佢會幫我自動熄左隻game?
            [退出遊戲]
作者: 伟潇晰    時間: 3-2-2010 17:31
作者: killartim    時間: 1-6-2010 16:01
開始遊戲冇反應囉
咩事

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2