樂古Nakuz

標題: 暗器討論區 [打印本頁]

作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:28
大家可以在此發問你對暗器的意見及問題

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: 楚歌    時間: 24-3-2006 19:42
有冇人知暗器應該加咩點好啊
暗器除左用7月仲有加乜招好-0-
用火3好定天羅地網好

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: [H]峰仔新一    時間: 24-3-2006 20:11
我都想知點加點好??d人話3敏1體2心唔知咁加好唔好??

作者: happyso    時間: 24-3-2006 21:53
玩暗器係唔係要買暗器先用到
咁未好哂錢lo

作者: 楚歌    時間: 24-3-2006 22:03
Originally posted by happyso at 2006-3-24 13:53:
玩暗器係唔係要買暗器先用到
咁未好哂錢lo

就咁買個武器就系= =
唔洗另外買-0-

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: jackyw2002    時間: 24-3-2006 22:34
暗器pk勁唔勁?

作者: 楚歌    時間: 25-3-2006 06:16
Originally posted by [H]峰仔新一 at 2006-3-24 12:11:
我都想知點加點好??d人話3敏1體2心唔知咁加好唔好??

d人話敏唔洗咁高=0=
唔知1敏2體3心勁唔勁呢bao_30
到封測要試下-0-

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 豬m    時間: 25-3-2006 10:10
弓暗都+多d敏會勁d囉 我覺得 4敏1血1心

作者: CHIYUEN159    時間: 25-3-2006 17:31
我想問暗器學邊幾招技能唔該話我知
thx  
  ~v~

作者: 快樂龍    時間: 25-3-2006 18:09
我想問點轉做劍士

作者: 楚歌    時間: 25-3-2006 19:49
Originally posted by CHIYUEN159 at 2006-3-25 09:31:
我想問暗器學邊幾招技能唔該話我知
thx  
  ~v~

暗器一定要學7月@@|"
其他就唔知= = 有人話學火3又有人話學天羅地網-0- 都唔知學邊樣好-0-

作者: bizwai    時間: 26-3-2006 12:10
有冇人知暗器應該加咩點好啊
暗器除左用7月仲有加乜招好-0-
用火3好定天羅地網好

作者: Dreamer    時間: 26-3-2006 12:22
我想問問暗器是不是大部分招都是遠程+範圍的?
or 只是部分, 那麼初期的攻擊力會不會過低...

作者: i-CCW    時間: 26-3-2006 13:49
Originally posted by 楚歌 at 2006-3-25 19:49:

暗器一定要學7月@@|"
其他就唔知= = 有人話學火3又有人話學天羅地網-0- 都唔知學邊樣好-0-

銀鞍照白馬bao_04

PvPbao_45

作者: ranman89pk    時間: 27-3-2006 13:02
白馬攻超低..毒又吾夠七月勁..咪傻啦

作者: 趙子龍    時間: 27-3-2006 16:39
暗器應該加咩點好啊??

作者: i-CCW    時間: 27-3-2006 16:45
Originally posted by ranman89pk at 2006-3-27 13:02:
白馬攻超低..毒又吾夠七月勁..咪傻啦

白馬快喎bao_32
七月慢ddbao_18

作者: WING19870126    時間: 27-3-2006 21:41
暗器單P +咩點好?

作者: HermesParis    時間: 27-3-2006 21:43
作者: [H]    時間: 28-3-2006 00:50
作者: 乂嵐女乂    時間: 28-3-2006 01:01
白馬出完有機會令到人地打唔中你嫁pk有用
你未見過用暗果d人pk有個miss字咩?

作者: 分手乂勿語    時間: 28-3-2006 17:04
我想問下暗器學咩技好同埋點加點?
作者: 迅天殺    時間: 29-3-2006 19:34
技用暗(日本火屬)及暗(日本金屬)
作者: kunghoi    時間: 30-3-2006 20:17
Originally posted by 分手乂勿語 at 2006-3-28 17:04:
我想問下暗器學咩技好同埋點加點?

我正係學左 天囉地網(打幾隻) 七月(爆勁多怪 必學) 同銀馬(pk必用)
加點我就係咁加既2敏2血2心 引得怪黎唔怕冇血 打人ok大力
都唔會好快冇魔 以上係個人意見
作者: 乂惡魔乂    時間: 31-3-2006 20:22
玩暗點加點好???
作者: [H]wind2008    時間: 1-4-2006 10:11
暗器後期有冇得做?
作者: 蕃•茄•仔    時間: 1-4-2006 13:38
點解成人有人問後期嫁?
隻GAME岩岩出左冇耐 點會有人知後期阿 日本大陸SER都仲算係新GAME~
個個都驚因為練左個廢物而唔練?  真係唔知點解~~~~~
暗器首推3敏1體2心   (19LV可以SOLO 密室  14SOLO 皇陵)
所以我覺得血 攻擊力 同心都好夠  每次引完一推打完  護體 血 內力都係用得7788
(暗器要狂拉怪 唔係一體係幾易死的)
作者: ~法伊~    時間: 2-4-2006 18:52
暗器次次爆完一堆怪後  d護體同血冇晒咁濟內就仲有大把
一打坐d怪就偷襲我 好慘~.~"
有甩解救??
作者: 零三    時間: 5-4-2006 17:44
Originally posted by 蕃•茄•仔 at 2006-4-1 13:38:
點解成人有人問後期嫁?
隻GAME岩岩出左冇耐 點會有人知後期阿 日本大陸SER都仲算係新GAME~
個個都驚因為練左個廢物而唔練?  真係唔知點解~~~~~
暗器首推3敏1體2心   (19LV可以SOLO 密室  14SOLO 皇陵)
所以我 ...

暗器首推3敏1體2心   
(暗器要狂拉怪 唔係一體係幾易死的) <<~~ 即係點解 ?? 唔係好明...
如果我升 4敏 1體 1心有咩壞處 ??
作者: ~法伊~    時間: 5-4-2006 22:09
Originally posted by 零三 at 2006-4-5 09:44:

暗器首推3敏1體2心   
(暗器要狂拉怪 唔係一體係幾易死的) <<~~ 即係點解 ?? 唔係好明...
如果我升 4敏 1體 1心有咩壞處 ??

即係話你加點加得1體時
你拉怪打會唔夠血

你4敏 1體 1心時
拉怪咪唔夠血又唔夠內力
兩頭唔到崖lo~

[ Last edited by ~法伊~ on 2006-4-5 at 02:11 PM ]
作者: 小魚旦felix    時間: 8-4-2006 17:15
玩暗器好勁= =
頭先6 lv
係沙山拉怪.......之後用7月同天羅地網

爆左2次就升左1 lv= =
暗跆升 lv好快丫,不過 pk就...........
作者: 草木    時間: 9-4-2006 00:40
Originally posted by ~法伊~ at 2006-4-2 18:52:
暗器次次爆完一堆怪後  d護體同血冇晒咁濟內就仲有大把
一打坐d怪就偷襲我 好慘~.~"
有甩解救??

食肉包
作者: x阿輝x    時間: 9-4-2006 08:21
暗器點解唔+力
作者: 乂雙子人乂    時間: 9-4-2006 09:13
暗器點解唔+力

冇用嫁~"~
又唔係加攻擊力既- -暗要加敏先係加攻擊力bao_27
作者: ~法伊~    時間: 10-4-2006 21:10
暗器需唔需要學水3??
或者學其他內功??
作者: death414    時間: 12-4-2006 10:16
其實暗都唔使點冰人
作者: zoetotsz    時間: 13-4-2006 02:34
洗唔洗要加暗器術
作者: [H]00852    時間: 13-4-2006 17:36
暗器玩咩屬性   金?木?水?火?土?
   同暗器要唔要學 +hp   ?+mp  ?  暗器術?
    up lv 用7月 好唔好?
        7月的屬性係唔係火?
作者: asasa    時間: 13-4-2006 18:39
Originally posted by [H]00852 at 2006-4-13 09:36:
暗器玩咩屬性   金?木?水?火?土?
   同暗器要唔要學 +hp   ?+mp  ?  暗器術?
    up lv 用7月 好唔好?
        7月的屬性係唔係火?

7月是金屬性
作者: LoveWeaver    時間: 13-4-2006 18:50
Originally posted by asasa at 2006-4-13 18:39:
7月是金屬性

bao_35

7月係無屬性bao_31
作者: lokman312    時間: 13-4-2006 22:08
咩野係火3
作者: LoveWeaver    時間: 13-4-2006 23:05
Originally posted by lokman312 at 2006-4-13 22:08:
咩野係火3

3rd book of firebao_39
作者: super橙    時間: 13-4-2006 23:17
有冇高手打D精華出黎比大家參考下呢= =??
點加體力心敏?學咩技?加咩技點之類
多謝晒先^^""
作者: JT小子    時間: 14-4-2006 00:33
請問洗唔洗加暗器術 ?
加左係咪姐係升錯左呢 ??
作者: 零云    時間: 14-4-2006 14:06
我說一說 有些大陸的玩家玩暗器的加點法
有些玩家說加至40多敏
便夠了
以後的加點 全加在體同心上面xdd
有些就說
敏體心 平均加= =
作者: lwwhiufung    時間: 14-4-2006 22:18
暗器係咁多個職易升   全升心脈(最好就係全升心脈啦)   or  5心1體  4心1體1敏
升七月流火同紅蓮        本人支持紅蓮
作者: raylee950830    時間: 14-4-2006 23:56
我覺得3敏2睇(hp)1心 好D
因為暗器係遠但係遠極有限你射幾下隻怪就攻到你,so+睇(hp)都幾重要,
作者: 4仔包!    時間: 15-4-2006 09:07
總括黎講- -....
升邊招技好....
7月一定要......令外要升邊招- -?
作者: ~Tokyo~    時間: 15-4-2006 10:09
其實暗器全靠七月流火升∼
就算你打一隻怪∼咁多招都係七月最勁∼少MP∼
我讚成爆七月∼3心OR2心∼每升一LV∼
敏真係唔係咁緊要∼你加極都係打多個1-2∼
所以寧願狂出七月殺怪∼加番多少少體頂怪∼敏...可以說是沒用∼
隻揪我都係用七月∼扣得多∼唔洗行...
PS:我自己加錯晒∼我每升3敏2心1體...
希望佢會有重點....
作者: 風逐雲    時間: 15-4-2006 10:43
敏冇用ga 咩.....
作者: lokman312    時間: 15-4-2006 10:49
暗器+咩持技
作者: diy10042005    時間: 15-4-2006 11:23
Originally posted by Dreamer at 2006-3-26 12:22:
我想問問暗器是不是大部分招都是遠程+範圍的?
or 只是部分, 那麼初期的攻擊力會不會過低...

不會因為暗器攻速怏,怪攻一下=暗器攻三下左右!bao_41
作者: JogaKen    時間: 15-4-2006 12:34
咁暗加2敏2心2體/3敏1體2心好定係其他?!
作者: 傻Ming    時間: 15-4-2006 16:13
Originally posted by JogaKen at 2006-4-15 04:34:
咁暗加2敏2心2體/3敏1體2心好定係其他?!

3敏1體2心吧,敏多d好d or 3敏 2體 1心..
另外想請問大家暗係咪修火系內功@@?
主修火咁副修咩好?_?
作者: 不小心用槍    時間: 15-4-2006 16:32
我想問學咩好..我學左7月.白馬同金鍾..仲學咩好?..暗金定暗火好?..(升lv既話)定係2個都學?
同埋點加點?
作者: JogaKen    時間: 15-4-2006 20:29
可唔可以詳細講埋戰鬥特技點加哇?!
作者: 不得鬼仔    時間: 17-4-2006 08:18
要升七月同銀馬

仲有咩要升架
作者: LEO_等    時間: 17-4-2006 13:36
有3招比你升1.七月流火 2.天羅地網 3.銀銨照白馬
其實你用黎用去都係得幾招.....
作者: leopold728    時間: 17-4-2006 18:05
Originally posted by ~Tokyo~ at 2006-4-15 02:09:
其實暗器全靠七月流火升∼
就算你打一隻怪∼咁多招都係七月最勁∼少MP∼
我讚成爆七月∼3心OR2心∼每升一LV∼
敏真係唔係咁緊要∼你加極都係打多個1-2∼
所以寧願狂出七月殺怪∼加番多少少體頂怪∼ ...

我加你一樣
我都係3敏1心1體

我16 ... 想改返加 5心1體 ...
補救返
作者: ~法伊~    時間: 17-4-2006 22:28
究竟咩野係暗金同暗火ar??
搵人話我知~
作者: loleon04    時間: 18-4-2006 20:11
我係+4心+2體,請問咁樣勁唔勁
作者: lewis2002    時間: 18-4-2006 21:07
其實暗要學d咩野內功,有冇人可以教下我?
另外,特技果度呢~除左暗器術,洗唔洗話要學火系內功或者防禦力提升果D野?
麻煩大家幫幫手話我知thanks
作者: 暗器@七月流火    時間: 18-4-2006 23:38
各位高手!!!!應該2敏2體2心 or 3敏1體2心 or 3敏2體1心 or其他呀????
作者: jasonccc3    時間: 19-4-2006 11:40
其實加咩先會影響七月流火的攻擊力???
作者: 不得鬼仔    時間: 19-4-2006 13:22
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2348574

支持下丫大家
打左好耐.....嗚嗚...
作者: 暗器@七月流火    時間: 20-4-2006 22:54
Originally posted by 不得鬼仔 at 2006-4-19 05:22:
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2348574

支持下丫大家
打左好耐.....嗚嗚...

D資料都ok!!!!
作者: 11452    時間: 21-4-2006 01:59
暗好好玩呀招7月好正不過血最好加到30
作者: lovefung2005    時間: 21-4-2006 11:15
我想問下暗器強吾強呀
~~~
我而家都吾知用咩人好
高手教下我啦
作者: @一邪@    時間: 21-4-2006 11:42
我2敏2睇2心甘加  易家15lv有40睇40心40敏   我想問我之後可唔可照返2敏2睇2心甘加 點是4敏2心 or4敏2睇ar~~~~~~而家有600幾血900幾護同500幾mp~~
作者: ╭*亞。軒*╯    時間: 21-4-2006 20:45
我聽人講話3敏1體2心~去到70體/敏之後就3敏/體3心= ="咁樣係唔係一d都唔好??
作者: 雪落無聲    時間: 23-4-2006 10:51
我想問,用咩系可以加強七月流星的威力
作者: 〝不小心用刀〞    時間: 23-4-2006 19:33
火3係咩黎嫁???
作者: HOCK    時間: 24-4-2006 09:50
Originally posted by lwwhiufung at 2006-4-14 14:18:
暗器係咁多個職易升   全升心脈(最好就係全升心脈啦)   or  5心1體  4心1體1敏
升七月流火同紅蓮        本人支持紅蓮

咁同法師冇咩分別wo~
作者: 清涼咖啡    時間: 25-4-2006 12:27
本人資料 :
玩開劍~到左20lv轉玩暗, 所以我劍/暗都得~我而家25lv(85%),750幾血, 千幾護體, 765內力, 練左七月流火(4層)同銀鞍照白馬(2層),

本人感想 :
七月屬於外功(範圍技), 無屬性~加暗點數, 用一次扣mp算少, 但發現有個唔好處, 係怪就黎死時而自己d血又去得7788時, 好多時又野到附近既新怪加入bao_07, 攪到要成日食餃, 食得餃黎內力又無, 又要食何首烏, 有時真係食唔切, 因為往往用七月都係打一堆怪~每隻o趙你一野都扣好多血同護體~分分鐘連條命仔不保, 蝕經又蝕餃~仲要蝕條咁貴既何首烏添, 我就試得多喇(sm7)

銀鞍屬於外功, 無屬性~加暗點數, 單對單打比較好, 有時有機會d怪打唔到你, 但發現有個唔好處, 打打下會後退, 好易又野到另一隻怪, 打緊一隻怪但比另一隻怪o趙, 輪到打另外果隻~o~無mp~要用普通打bao_13

總括黎講, 組隊時用暗會幾好, 純屬個人意見
作者: Terence    時間: 26-4-2006 03:29
你地玩個時會唔會miss- -? miss既機會率有無5成?
我有..只問下你地...

作者: 〝不小心用刀〞    時間: 27-4-2006 23:02
=.=
作者: sp47buns    時間: 28-4-2006 09:24
護體冇得補...
作者: 001035    時間: 29-4-2006 10:30
3敏2體1心 我覺得最好
因為升lv最時攻唔少 又可以拉到勁多怪 pk又唔屎
作者: 暗器@七月流火    時間: 1-5-2006 00:24
我係3敏1體2心..............!!!!very good!!!!
作者: [S]Cream    時間: 1-5-2006 00:58
其實洗唔洗學火3?
作者: 夜雨    時間: 2-5-2006 03:57
Originally posted by Terence at 2006-4-26 03:29:
你地玩個時會唔會miss- -? miss既機會率有無5成?
我有..只問下你地...

用白馬 先會隨機miss 真技 可能可miss好多
作者: 情係.小金龍    時間: 2-5-2006 13:54
你話暗器有爆技 同火3都係爆技
仲有銀安唔係廢打人會向後之後你又要行過去
人地個時出冰冰你之後用7月你咪好易死囉
作者: 夜雨    時間: 2-5-2006 18:12
Originally posted by 情係.小金龍 at 2006-5-2 13:54:
你話暗器有爆技 同火3都係爆技
仲有銀安唔係廢打人會向後之後你又要行過去
人地個時出冰冰你之後用7月你咪好易死囉

唔關事嫁..距離一樣 仲有機會miss 銀安 同 7火d 攻差唔多 係7火 毒多d 但要2秒
so 銀安仲好用
作者: 猩∼仔    時間: 3-5-2006 19:02
升lv+3敏2血1心
學水3 7月流火引怪 天網扣怪護体
漫天花雨單p怪
作者: happylulu56    時間: 5-5-2006 12:18
其實我自己鐘意用心驚去-d怪既謢體

回一回前一頁個位人兄,你話用7月去到咁上下會野到新怪
如果你見到格離有怪生出黎,點解唔用天羅呢?因為你打到咁上下,得返2,3隻怪未死時,用天羅都爆到幾隻怪ga ma^_^ 咁咪唔會野到新怪lor~~~
作者: 1992wtk    時間: 6-5-2006 14:55
暗器學唔學內功呀?
我學了招金係的....
作者: henrywai8888    時間: 6-5-2006 15:55
點解你地加禁多心....如果你係玩暗點解唔加多d敏
作者: ←〝Ralin〞→    時間: 6-5-2006 17:06
暗玩吾玩內功架?
係既話用邊招架?
作者: 殺手熊仔    時間: 7-5-2006 00:25
點解我下下都打輸比人既= =""
我玩全敏ga wo...高攻又多體咁都輸
作者: 夜雨    時間: 8-5-2006 03:17
Originally posted by 殺手熊仔 at 2006-5-7 00:25:
點解我下下都打輸比人既= =""
我玩全敏ga wo...高攻又多體咁都輸

因為 暗 係玩平均 你全敏 咁不如玩刀 全力
雖然d攻 係勁 但 暗招白馬 唔係爆技 so 暗+d 體同心 會好d
作者: davaragon    時間: 8-5-2006 23:44
Originally posted by 夜雨 at 2006-5-8 03:17:

因為 暗 係玩平均 你全敏 咁不如玩刀 全力
雖然d攻 係勁 但 暗招白馬 唔係爆技 so 暗+d 體同心 會好d

暗唔係玩平均架= =(f29)

我想講講就係..弓同暗,宜家都開始冇人用 因為比起刀同昌

攻擊力相差好大
作者: parcotong92    時間: 9-5-2006 00:14
Originally posted by sp47buns at 2006-4-28 01:24:
護體冇得補...

有,用心雞湯
作者: 夜雨    時間: 9-5-2006 18:27
Originally posted by davaragon at 2006-5-8 23:44:

暗唔係玩平均架= =(f29)

我想講講就係..弓同暗,宜家都開始冇人用 因為比起刀同昌

攻擊力相差好大

唔係玩平均? 咁你純敏啦-_-88
作者: asdfhjkl    時間: 9-5-2006 22:17
咁多位,我而家
25lv
90敏 40體 50心

請問我d點有冇加錯同埋之後應該點加?
如果係錯到冇得救既話我重練一隻
作者: davaragon    時間: 10-5-2006 01:45
40體40心係極限 30體30心係最好

之後好明顯敏唔夠
作者: [S]Cream    時間: 10-5-2006 02:09
Originally posted by davaragon at 2006-5-10 01:45:
40體40心係極限 30體30心係最好

之後好明顯敏唔夠

但係我想爆技
係咪應該多d心呢?
作者: davaragon    時間: 11-5-2006 01:12
你自己鍾意既者= =
作者: 夜雨    時間: 11-5-2006 13:41
Originally posted by asdfhjkl at 2006-5-9 22:17:
咁多位,我而家
25lv
90敏 40體 50心

請問我d點有冇加錯同埋之後應該點加?
如果係錯到冇得救既話我重練一隻

E家 升到40都係加全敏~~~
作者: [H]sandyip    時間: 11-5-2006 23:11
其實究竟玩暗器好唔好架...
一d人又話唔好...一d人又話好用= =
我想問刀,劍係咪勁過暗= =?因為我都唔係好識玩=.="
仲有d咩實際好用既介紹下呀=.=好唔明呀我=.="
作者: davaragon    時間: 13-5-2006 01:01
Originally posted by [H]sandyip at 2006-5-11 23:11:
其實究竟玩暗器好唔好架...
一d人又話唔好...一d人又話好用= =
我想問刀,劍係咪勁過暗= =?因為我都唔係好識玩=.="
仲有d咩實際好用既介紹下呀=.=好唔明呀我=.="

係呀= =刀同劍係勁過..但係點都要睇你識唔識用

因為我個fd 31lv ..12vl 裝 可以秒到個白狼裝既弓手 (3招內)

所以呢..睇你肯唔肯升技者

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2