標題: 交易版諮詢:禁賣巨錢 [打印本頁]

作者: foolruner    時間:
標題: 交易版諮詢:禁賣巨錢
由於有會員反映,現今賣巨錢基本上都是掛,所以港巨暫時禁止巨錢買賣

希望大家發表一下以下意見:
1港巨禁巨錢的意見
2賣巨錢還有很多原因──例如退巨、買點變巨錢
3不賣巨錢,對掛影響是否真的大?
4官方尚且不積極禁現金買賣,論壇是否需要禁?
5是否應該擴展至全部伺服

我們需要你們的意見,你們的意見,影響我們下一步行動。
作者: 新手勿電    時間:
由於有會員反映,現今賣巨錢基本上都是掛,所以港巨暫時禁止巨錢買賣

希望大家發表一下以下意見:
1港巨禁 ...
foolruner 發表於 28-1-2016 11:29

1港巨禁巨錢的意見
禁得1時 禁唔到一世 唔禁重好 唔洗煩
不評論
人地要放巨錢 重有大把方法 唔一定上黎樂古
沒需要

作者: 戰國小安    時間:
要賣始終有佢既方法賣 尼到都唔係好多人上姐 影響不大:lol:
作者: 屎忽乂浩    時間:
:( 禁賣巨錢 連上黎睇既興趣都大減
作者: s20040274    時間:
禁賣巨錢 連上黎睇既興趣都大減
屎忽乂浩 發表於 28-1-2016 16:50

同感
作者: 林仔    時間:
同感
s20040274 發表於 28-1-2016 18:52

同感再+1
作者: 慘    時間:
反對+1
作者: Hellkite    時間:
說幾句

我們的意思是暫時禁賣巨錢,並非永久
在遊戲開始初期,能以正常途徑能夠獲得大量的巨錢(在遊戲初期算是大量)?
相信很多會員也明白是以什麼手段獲得這種數量的巨錢。

考慮擴大範圍是有會員指出其中一些會員是外掛玩家
但我們暫無解決之法,看看能否對那些玩家進行一些限制
作者: y20789994    時間:
說幾句

我們的意思是暫時禁賣巨錢,並非永久
在遊戲開始初期,能以正常途徑能夠獲得大量的巨錢(在遊戲初 ...
Hellkite 發表於 28-1-2016 17:43

幾時又賣得? 呢樣都好難定斷...好老實 你初期禁左姐  咁後期一樣有呢D咁既錢...
當唔係巨錢...咁裝呢? 裝都有消工啦 一係就取消哂成個交易版 ....
搞咁多野 GM唔做野=你做咩都無用
作者: henryns    時間:
第1日開SER已經有人係台巨 放港服20E巨錢......
幾時又賣得? 呢樣都好難定斷...好老實 你初期禁左姐  咁後期一樣有呢D咁既錢...
當唔係巨錢...咁裝呢?  ...
y20789994 發表於 29-1-2016 06:08

後期會有非某些途徑得到的錢

但前期,我相信,只有從某些途徑才能得到大量錢。
前期 後期既定義 係點介定?
前期 後期既定義 係點介定?
林仔 發表於 29-1-2016 13:29

會有非某些途徑得到的錢
作者: lugia    時間:
即係前期就唔可以賣掛錢 後期就任你點賣都得?
咁樣做會唔會多餘左少少
即係前期就唔可以賣掛錢 後期就任你點賣都得?
咁樣做會唔會多餘左少少
lugia 發表於 29-1-2016 18:12

不多餘

前期我們確定這是掛錢,不做事對不起良心

後期我們無法分辨是掛錢還是血汗錢/奸商錢/退巨錢
所以要諮詢是否繼續,這應該是你們回答的問題
請問前期既時間係指幾耐??
請問前期既時間係指幾耐??
林仔 發表於 30-1-2016 14:00

以跑商計,甚麼時候才能跑到大量金錢,多到要賣巨錢(亦要顧及通漲),便可能解禁
但一切要看大家意思和伺服的發展

這就是我們開這帖的原因
已經過左幾日,要有1億唔出奇
此POST可完
魔界幻龍 發表於 30-1-2016 15:12

暫時不會完結,1E應該不足以開POST大賣

而且尚在觀察官方「全力打爆外掛」的言論代表甚麼,如果是紙老虎,會大幅通漲
作者: gary.hiro    時間:
就姐係今... 禁.. 巨錢... 有咩用先? 反外挂?
而家D 人都去TAOBO 買外挂.. SO 禁來係無用的.
就姐係今... 禁.. 巨錢... 有咩用先? 反外挂?
而家D 人都去TAOBO 買外挂.. SO 禁來係無用的. ...
gary.hiro 發表於 1-2-2016 11:28

禁巨錢目的是反外掛,這旗織是鮮明的。

我都知道外掛禁之不絕,但就因此不禁?
同理推之,毒品禁之不絕,所以我們就像清朝,人人吸毒?
禁巨錢目的是反外掛,這旗織是鮮明的。

我都知道外掛禁之不絕,但就因此不禁?
同理推之,毒品禁之不 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 11:43

老實講 你開個帖話意見收集
我暫時見到有任何一個人支持..............
作者: 滿天星    時間:
我覺得初初1個月就可以賣到大量巨錢既話又的確係幾可疑既
不過咁樣禁法都真係防得一時唔防得一世
老實講 你開個帖話意見收集
我暫時見到有任何一個人支持.............. ...
新手勿電 發表於 2-2-2016 01:34

的確
諮詢條鐵
宜家已經禁緊
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 12:01

先實施 後諮詢:lol:
作者: 飛雷神    時間:
港巨賣得巨錢果班都係大掛仔啦.開左幾日呀.就幾百E身家-0-
作者: wsai    時間:
1港巨禁巨錢的意見---
絕對要禁
禁賣
沒有最大,只有更大
永久禁
絕對應該
諮詢條鐵
宜家已經禁緊
魔界幻龍 發表於 2-2-2016 12:01

早期禁就直接禁,後期是否禁在諮詢
不過發現有一批人不十分憎恨掛
我們早前接觸的,都是一批不惜一切,只希望打倒外掛的人

這就是諮詢的作用了
作者: teamafcw123    時間:
我其實好想收巨錢架..不過會被人封...
作者: kiyeungd    時間:
肯定反對果班99%都係用掛
kiyeungd 發表於 3-2-2016 17:11

咁禁到幾多號
作者: adr???    時間:
版主我岩先pm你 不過依家睇到呢個post 我明啦
不過只係想用巨錢買廠 唉....
作者: 小妍~    時間:
版主我岩先pm你 不過依家睇到呢個post 我明啦
不過只係想用巨錢買廠 唉....
adr??? 發表於 11-2-2016 05:01 AM

巨錢買物可以,但不可以賣巨錢。

初犯禁七天而已
作者: szaalzqw    時間:
點禁賣巨錢???
你係到禁人地又係遊戲入面賣...
不要攪咁多以為自己有用既野出來
作者: szaalzqw    時間:
kiyeungd 發表於 3-2-2016 17:11

其實唔係..有時直接買巨錢用來買裝備或投城先玩得勁..加上防外掛個個盾牌都防唔到果個外掛,一個樂古咁既網去叫人唔好買巨錢...
根本冇作用..反而會攪到好多人唔想去睇樂古
其實唔係..有時直接買巨錢用來買裝備或投城先玩得勁..加上防外掛個個盾牌都防唔到果個外掛,一個樂古咁既 ...
szaalzqw 發表於 21-2-2016 11:25

你錯啦 係某知名討論區入個既某一個 1001 開post入面
都有好多人話唔好用巨商黎交易 就係用 都係同自己人(團友)交易
圍內玩
作者: 呀橙    時間:
咁而家仲禁唔禁巨錢?
咁而家仲禁唔禁巨錢?
呀橙 發表於 24-2-2016 11:37

仍然禁,但都差不多開了,畢竟,都有可能是跑商出現的巨錢
作者: 沖天~    時間:
你禁賣巨錢,但我換巨錢你無權利去禁仲要del我post

我真係唔明
明明e加樂古已經無乜人上 重要禁
點解要禁啊 反外掛wo
嘩 好大個光環啊
一齊唱beyond啦[youtube]2td5saha0nw[/youtube]
人地要收子彈 大把方法收 係game入面收 上網google下都有啦
重要固步自封 日日4通都有人 收海腰 太3寶 成set都有人收 200兵出哂黎
我都真係服左你 人地又唔會放個外掛 出黎開心share
香港人咁自私 有好野都自己用啦 你係正氣既 就唔會買佢d子彈
成日講埋d深層次野 又唔知e加港巨咩環境
重好意思話諮詢
跟住又識講 e加諮詢後期 前期直接禁
咁前期就唔洗諮詢?
定係你當上親樂古果d都係傻仔
外掛錢 跑商都唔識分?
禁到幾時又唔講 版主商議投票 有人讚成 有人反對
咁你講我聽 邊個讚成 邊個反對
唔肯出名唔緊要 講個比例比我聽都得掛
定係有d潛水勁耐既版主 被代表?其實不如你講我聽到底係會員定版主話禁
[attach]1085039[/attach]

[attach]1085040[/attach]
作者: 沖天~    時間:
講得好岩,全部版主被代表

諮詢無講結果, 但出post直接講規條唔比賣,

無公告,無表決,無投票,不公開,真係你係得既,有冇所有樂古會員都被代表??

作者: 戰國小安    時間:
其實尼個post應該一早完
你地一早都決定左唔比賣 直接係板規到寫明禁賣
之後見一個ban一個會比較好
作者: 淚無情    時間:
其實係樂古呢到禁左 最大得益都係幣商同外掛 唔只在樂古一個論壇好多途徑獲得買賣。。。  事到如今還不如唔好禁   台巨新開戈陣唔禁  到台灣普雷呢間公司接到港巨版權  新開就禁  大家都知禁都係想掛錢唔好流入市上 你禁得一時  又禁唔到一世
作者: 莫召奴    時間:
你在討論..還不如開個投票出來..支持還是反對~
回復 47# 莫召奴
實際d  叫佢好似韓版咁  外掛乜都冇
回復 49# 魔界幻龍

峰迴路轉:o 睇開d
我真係唔明
明明e加樂古已經無乜人上 重要禁
點解要禁啊 反外掛wo
嘩 好大個光環啊
一齊唱beyond啦
人地要 ...
新手勿電 發表於 24-2-2016 16:54

請查核巨商版規,外掛分享、外掛交流、BUG、宣傳外掛均為禁止之列

版主內部決定是不會公開,身為版主的你,不應提出如此要求

前期禁賣巨錢不打算咨詢,直接封禁。

新服賣大量巨錢,我們相信是掛錢

光環之所以光亮,因為確實值得支持

歡迎光臨 (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz!