樂古Nakuz

標題: 升級GASH+後登陸不到遊戲的請進 (beanfun話你冇裝遊戲, #24教你10秒唔駛解決問題) [打印本頁]

作者: kit06    時間: 30-9-2008 20:50
標題: 升級GASH+後登陸不到遊戲的請進 (beanfun話你冇裝遊戲, #24教你10秒唔駛解決問題)
1)請的確定已經將GASH中既赤壁遊戲帳號 匯入GASH+中
2)若登入時出現( LINK - 參數錯誤 )的情況 請參考以下及細閱官方的教學

簡單的說,當升級成為GASH+會員後
若你還是使用以往進入遊戲的方法,那就錯了

現在必須使用beanfun進入遊戲
在相片中的設定速度是視乎閣下由桌面進入到遊戲輸入帳號與密碼那裡的速度
當設定後點選相關遊戲的帳號後,請按啟動,然後會出現進入遊戲的服務器,再按開始鍵
進入遊戲後與平時相同選擇伺服器,但在輸入帳號與密碼之時請勿作任何反應,靜候數秒,系統將會自動為閣下輸入
否則便會出現LINK-參數錯誤之現象

作者: 龍現江湖    時間: 30-9-2008 21:06
但係出現Link-超時既現象
作者: kit06    時間: 30-9-2008 21:10
標題: 回復 2# 的帖子
你在哪一個步驟出現問題?
有使用beanfun進入遊戲嗎?
作者: 冷冰    時間: 30-9-2008 21:11
我裝左佢都話冇裝遊戲- -屈機
作者: 龍現江湖    時間: 30-9-2008 21:19
標題: 回復 3# 的帖子
我諗呢個系統只適用於登入畫面在啟動遊戲之前

我係赤壁既登入畫面等佢打完帳密後出現以下畫面

作者: 小雲    時間: 30-9-2008 21:20
升級會員那時彈出內部程式aspx編碼的錯誤
作者: kit06    時間: 30-9-2008 21:34
原帖由 冷冰 於 30-9-2008 21:11 發表
我裝左佢都話冇裝遊戲- -屈機

剛下載完beanfun時,我都有呢個情況
試下結束佢,然後再重新開啟

原帖由 龍現江湖 於 30-9-2008 21:19 發表

可能同登入設定秒數有關,自己再重複嘗試

原帖由 風之雲 於 30-9-2008 21:20 發表
升級會員那時彈出內部程式aspx編碼的錯誤

我冇出現過呢個情況,建議向遊戲客服反映吧 ...
http://www.gamania.com.hk/hk/enquiry.html
作者: 冷冰    時間: 30-9-2008 21:35
唔得呀 我裝左赤壁之後再裝beanfun 我狂重開佢都話未安裝[[bao_29]]
作者: p001d001    時間: 30-9-2008 21:39
其實呢...beanfun申請左ac..佢又唔比密碼..點入=_=..之後我安左又話味安..唉
作者: 冷冰    時間: 30-9-2008 21:48
搵笨既 你仲叫人下載 - - 你害左人啦你
作者: restness    時間: 30-9-2008 21:56
我想問下VISTA 點樣可以~唔洗次次開GAME都要彈舊野出黎簡允許 /取消黎開隻GAME
作者: kit06    時間: 30-9-2008 22:10
原帖由 p001d001 於 30-9-2008 21:39 發表
其實呢...beanfun申請左ac..佢又唔比密碼..點入=_=..之後我安左又話味安..唉

當使用beanfun登入遊戲時 系統會自動為您輸入帳號及密碼

原帖由 冷冰 於 30-9-2008 21:48 發表
搵笨既 你仲叫人下載 - - 你害左人啦你

官方指示一定要進行升級
當然你可以唔升級著,但只係遲與早既選擇
https://www.gamania.com.hk/beanfun/GashBeanFun/beanfun_service.html

原帖由 restness 於 30-9-2008 21:56 發表
我想問下VISTA 點樣可以~唔洗次次開GAME都要彈舊野出黎簡允許 /取消黎開隻GAME

抱歉,唔清楚 我係xp的
可能同防火防火牆有關

作者: 龍現江湖    時間: 30-9-2008 22:10
原帖由 kit06 於 30-9-2008 21:34 發表

可能同登入設定秒數有關,自己再重複嘗試

咁請問你剩返幾多秒入登入畫面先入到
作者: kit06    時間: 30-9-2008 22:17
標題: 回復 13# 的帖子
我就設定30秒既,開啟哂遊戲D野就大概用佐十幾秒
到輸入帳號/密碼果到,再等一陣系統就會自動輸入
作者: 龍現江湖    時間: 30-9-2008 22:20
我都有等幾秒,但係等佢輸入完後出現超時既情況,但係點解你冇既

唔知係唔係因為我設定秒數為120秒

作者: chanyh321    時間: 30-9-2008 22:22
原帖由 restness 於 30-9-2008 21:56 發表

你可以一開始在"beanfun!"捷徑click右鍵->內容->相容性->選以系統管理員執行此程式->確定,之後每次驅動了"beanfun!"後再用"beanfun!"嚟開game就唔使次次煩了。
作者: 冷冰    時間: 1-10-2008 09:14
我e家冇得玩赤壁 真係灰...
作者: ktp21412    時間: 1-10-2008 11:00
頂 又要DL過赤壁再裝 ONQQ
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 11:03
唉 明明有安 又話人無安隻games 點搞好鬼灰
作者: 冷酷小保鑣    時間: 1-10-2008 11:23
原帖由 龍現江湖 於 30-9-2008 13:19 發表

我都係咁~~
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 11:30
有無人知點整明明有安 又話無安
作者: wowo2006    時間: 1-10-2008 12:05
我安左都係話未安真係頂佢,beanfun申請左ac但係點註冊pw?
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 12:29
依家找到 但問題又出現 我入左games 佢自動比左個帳號我 但又唔比pw 咁點搞?

我想知我依家個pw 係咪= banfun果個?  仲有 banfun 選取帳號入games果度係咪只係得帳號唔會有pw?      我依家入到games 只係比個帳號比我 pw就無比!!
作者: 政*    時間: 1-10-2008 13:22
你安左遊戲, 不過佢話你冇安, 10秒教你搞掂佢!
照以下圖片辦法進行
掃瞄後就會變成已安裝!

作者: 090    時間: 1-10-2008 13:27
都係唔得wo

係都話 沒安
作者: ktp21412    時間: 1-10-2008 13:27
我試左啦
完全冇反應...
作者: gto00047    時間: 1-10-2008 13:44
佢都唔動幫我打acc/pw
咁我點玩先..
我有等嫁..等到佢叫我入game我先入
入到去又唔會自動幫我打acc/pw
我自己打又話我錯
作者: 090    時間: 1-10-2008 13:46

借圖一用

我都係咁呀.........!
等完秒入game.打ac.....

妖.咁煩........
咁多問題...
煩到死..........死都比我地2000點啦.........!
做左白老鼠.................[[bao_13]]
作者: 淮山    時間: 1-10-2008 13:55
當設定後點選相關遊戲的帳號後,請按啟動,

跟住佢話無法啟動遊戲WO 點算
作者: kit06    時間: 1-10-2008 14:05
標題: 回復 24# 的帖子
啊,對了
我竟然忘記了這個步驟

感謝補充
作者: 龍現江湖    時間: 1-10-2008 14:23
標題: 回復 28# 的帖子
我有一個折衷既辦法,就係開左赤壁去到登入畫面到,再開beanfun!啟動(30秒)

我問過橘方面有關超時既問題,佢話設定秒數過長,所以我有以上做法
作者: 蛇王丫偉    時間: 1-10-2008 14:42
我想問..一禁左個beanfun,load唔到咁點[load好耐先得,最小20分鐘]
         重有 load完打完pw,load一世都未完
咁要點做= =
作者: ken80524411    時間: 1-10-2008 14:44
點解次次佢自動打完個acc之後就..個密碼冇幫我打- -!係空白一片..進入遊戲又話冇打密碼果d..點搞阿
作者: gigimouse    時間: 1-10-2008 14:47
成日都唔同我入PW, 個點架?
作者: 090    時間: 1-10-2008 14:51
使用beanfun進入遊戲
設30秒,等30秒後,
按啟動,進入遊戲的服務器,再按開始鍵
在輸入帳號與密碼,靜候數秒,完全沒有東西

回覆31都試過

作者: 政*    時間: 1-10-2008 15:08
要30秒內立即入到登入畫面, 唔夠時間就自己設長d既時間啦
作者: 冷冰    時間: 1-10-2008 15:13
- -你比埋d方法冇樣得囉
作者: 政*    時間: 1-10-2008 15:21
原帖由 冷冰 於 1-10-2008 15:13 發表
- -你比埋d方法冇樣得囉

我地已經好盡力, 不如問下官方做乜搞埋d咁麻煩既野,
我依家都入唔到, 佢唔同我打密碼, 剩係幫我打個帳\口/
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 15:46
原帖由 ken80524411 於 1-10-2008 14:44 發表
點解次次佢自動打完個acc之後就..個密碼冇幫我打- -!係空白一片..進入遊戲又話冇打密碼果d..點搞阿

我都係咁 真係比佢吹漲
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 15:46
原帖由 ken80524411 於 1-10-2008 14:44 發表

我都係咁 真係比佢吹漲
作者: M頭仔~~    時間: 1-10-2008 15:47

我都係咁 真係比佢吹漲
作者: rebornX    時間: 1-10-2008 15:58
頂~佢次次都唔9幫我入野~小啦星~you know what the f and saying!!
作者: 090    時間: 1-10-2008 16:50
岩岩cut上網........
現在沒法入返beanfun=.=
佢話會員在線-.-

應去那解決?
作者: kit06    時間: 1-10-2008 16:58
標題: 回復 43# 的帖子
cut上網既意思係...?
http://www.gamania.com.hk/hk/joinmember/guideCata.html
作者: S先生]]    時間: 1-10-2008 17:02
請查看以下教學圖片,請根據Step1、2、3登入遊戲即可。
http://www.gamania.com.hk/hk/joinmember/guideNew04a.html#

有教!_!
作者: nith    時間: 2-10-2008 03:41
http://www.gamania.com.hk/hk/joinmember/guideNew04a.html#
i use this way already !!! still can't !!!! i was tried for over 30 times la ! omg
anyone help ???
thx
作者: 政*    時間: 2-10-2008 17:08
原帖由 S先生]] 於 1-10-2008 17:02 發表
請查看以下教學圖片,請根據Step1、2、3登入遊戲即可。

有教!_!

你跟不上我們的速度, 這步驟誰都知道(茶
作者: kit06    時間: 3-10-2008 15:35
標題: 回復 47# 的帖子
Step3也有一定的價值,有詳細的步驟
作者: hung923213    時間: 4-10-2008 01:38
唉...我入到...但點解我個人物唔見左阿...玩到2X LV....唔想重玩..
作者: hung923213    時間: 4-10-2008 02:08
請問點樣確認GASH中既赤壁遊戲帳號 匯入GASH+中
作者: lung0602    時間: 4-10-2008 09:28
我整左N次都係話我冇裝隻GAME  LO..
重新下載又係話冇...
我想知點先叫有下載?
作者: kit06    時間: 4-10-2008 09:51
標題: 回復 51# 的帖子
http://www4.nakuz.com/bbs/viewthread ... tra=page%3D1&page=3
本帖的24#有相關教學
作者: lung0602    時間: 4-10-2008 10:05
照住佢咁做都係唔得
刪完重裝都係唔得
係咁話我冇安裝
開個GAME又話我PW錯- -"
作者: 951753000000    時間: 4-10-2008 15:11
得左la thank!!!1[[bao_36]]
作者: 浪籽    時間: 4-10-2008 15:19
有冇人help我 自動打左密碼 話咩無法連線
作者: ddd111ddd    時間: 4-10-2008 17:23
要掃之前請關上遊戲館IS OK
作者: nowziki    時間: 4-10-2008 17:57
佢都唔幫我打帳號密號,真係唔知我玩佢定俾佢玩......
作者: 輝∼*    時間: 4-10-2008 20:06
試過晒..都係話未裝- -
點搞囧
作者: daniel825    時間: 4-10-2008 21:07
我直連接唔到伺服器...點解會咁....
作者: pk祺    時間: 5-10-2008 00:39
佢唔識自動啟動個game-,-
要自己禁,,同埋話ac/pw錯呀-3-
點搞好
作者: ikhsiu    時間: 5-10-2008 12:25
點解佢話Link-超時?
作者: kit06    時間: 7-10-2008 11:11
原帖由 nowziki 於 4-10-2008 17:57 發表
佢都唔幫我打帳號密號,真係唔知我玩佢定俾佢玩......

請檢查清楚有沒有於 設定的啟動速度內 到達輸入帳號與密碼那裡

原帖由 pk祺 於 5-10-2008 00:39 發表
佢唔識自動啟動個game-,-
要自己禁,,同埋話ac/pw錯呀-3-
點搞好

game是需要手動開啟的,
而ac及pw則由系統自動發送

原帖由 ikhsiu 於 5-10-2008 12:25 發表
點解佢話Link-超時?

嘗試將 設定啟動速度 調高至70, 再重新開啟一次
作者: wai1994hk    時間: 7-10-2008 21:23
thx d方法得囉!
作者: samfan123    時間: 8-10-2008 19:51
good!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 花姐    時間: 23-10-2008 09:21
THXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
作者: c2pc033129    時間: 11-11-2008 15:05
我掃瞄完佢都話我未安裝喎
點算
作者: 心理    時間: 16-11-2008 14:42
點解我冇嫁
下.....
點算

作者: shenyunone    時間: 13-9-2009 02:41
沒有設定等待秒數按鍵 請問怎麼辦?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2